video meer business tools

Te veel tools geeft verborgen kosten

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App

Business tools zijn onmisbaar voor ondernemers. Maar het hangt er vanaf hoe je ze implementeert of ze ook echt bijdragen aan je bedrijf.

Software kan voor jou als ZZP-er leiden tot verborgen kosten. Bekijk de video hoe dat kan.

Luister je liever? Onder de video vind je de audiotrack. En daaronder het transcript.

Lees je liever? Onder de video en audio vind je het transcript van de video.

Scroll gerust door.

Organisch groeien, dat is wat de peultjes en komkommerplanten in mijn tuin doen. Ze doen waar ze zin in hebben. Het enige wat ik doe is af en toe wat water geven en de peultjes of komkommers oogsten. Er is een groot verschil tussen de ene plant en de andere, in het aantal vruchten dat ze geven en in hoe snel ze groeien. 

Wat me opvalt is dat de planten die hun grijpertjes goed gebruiken – dus vastgrijpen wat er is, ook beter groeien en meer vruchten dragen.  Zou het genetisch bepaald zijn of je als peul of komkommer plant je grijparmen goed ontwikkelt of meer in het duister blijft tasten?

Ik zie iets vergelijkbaars bij ZZPers, online ondernemers die op zoek gaan naar tools om hun business te ondersteunen. Ook hier zijn ondernemers die een beetje om zich heen tasten in de hoop dat ze tegen de juiste tools aanlopen. En ondernemers die slim te werk gaan en een strategie volgen om de juiste tools toe te voegen aan hun business. 

Dat geeft niet alleen rust, maar bespaart ook geld.

Met de juiste set aan business tools heb je namelijk de mogelijkheid om die optimaal in te richten, zodat je zoveel mogelijk automatiseert en minder hoeft uit te besteden. Bovendien zorgt een goed op elkaar afgestemde set, dat je minder tools nodig hebt. Je weet immers precies welke functionaliteit in welke tool het beste is en hoe een ander programma dat kan aanvullen. Dit vermindert de chaos aan tools. 

Uit een onderzoek van Airtable blijkt dat hoe meer tools een team gebruikt, hoe meer handmatig werk dat oplevert. 

Denk je eens in. Je hebt al gauw een stuk of 20 tools in gebruik. Echt waar, tel maar na. En elke tool die je daar aan toevoegt, levert extra handwerk op. Als je nu niet goed nadenkt over de tools die je kiest, kan dat dus uren werk toevoegen – uren die je moet betalen.  Maar strategisch kiezen kan deze uren verminderen. 

Hoe selecteer jij de tools voor jouw bedrijf?

Selecteer de business tools die bij je passen.

Ondanks of misschien wel dankzij de enorme mogelijkheden is het selecteren van de juiste online business tools een behoorlijk karwei. 

Helemaal als je eigenlijk geen tijd hebt om er rustig voor te gaan zitten.  

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App