Social media planners

Social media planners worden ook wel social media management tools genoemd. Het zijn tools waarin je social media posts kan inplannen om ze op verschillende social media kanalen te posten.

Wat is het voordeel van social media planners?

Het scheelt veel tijd. Je kan op enig moment een hele serie posts maken en klaarzetten. De software plant het dan voor je in op het juiste kanaal en het juiste moment.
Verder kan je in veel social media berichten planners content ook evergreen maken. Aangezien veel mensen jouw bericht waarschijnlijk niet de eerste keer zien is dat superhandig.

En daarnaast is het vaak mogelijk om curated content binnen te halen via RSS feeds. Dat scheelt heel veel tijd met het zoeken naar interessante content.

Waar kan ik posts inplannen?

Op welke social media kanalen je posts kan inplannen, hangt af van de tool zelf. De meeste software ondersteunt plannen op Facebook pagina’s, groepen en profielen, op LinkedIn profielen en bedrijfspagina’s en op Twitter. Veel social media planners ondersteunen plannen op Instagram via een app op je smartphone. Dat heeft meer te maken met regels van Instagram dan van de planner zelf.
Niet elke tool biedt plannen op Pinterest of Google Mijn bedrijf aan.

Kijk dus goed naar wat jij nodig hebt en wat een tool kan bieden.

Hieronder vind je een lijst van social media planners.