Wat zijn afsprakenplanners en voor wie zijn deze programma’s zinvol? De normale agenda, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google calender of de Apple agenda, is bij iedereen wel bekend.

Een afsprakenplanner helpt je om je eigen agenda op orde te houden. Het geeft klanten en anderen de mogelijkheid om een afspraak in jouw agenda te maken, zonder dat je daarvoor contact met elkaar hoeft te hebben via e-mail of telefonisch.

Hoe werkt een afsprakenplanner?

Afsprakenplanners zijn online tools waar je met een account op inlogt. In de tool maak je verschillende typen afspraken aan en je geeft aan wanneer anderen die afspraken kunnen plannen. Hier heb je de vrije hand: als je je beperkt tot maandagochtend van 10:00uur tot 12:30uur, dan kan dat.
Deze afspraken stel je beschikbaar via een speciale pagina die je via een link in een e-mail of via een pagina op je website deelt met bezoekers en/of klanten.
Aan de achterkant zorg je dat jouw eigen agenda gekoppeld is aan deze afsprakenplanner, zodat de afspraken die mensen maken ook in jouw agenda zichtbaar worden.

Voor wie is een afspraakplanner zinvol?

Online software om afspraken in te laten plannen door derden is handig voor

  • coaches die veel afspraken hebben met klanten en niet gestoord willen worden tijdens de afspraken
  • trainers die workshops of trainingen vol willen krijgen
  • ontwerpers die introductiegesprekken aanbieden
  • websitebouwers die kennismakingsgesprekken houden met potentiële klanten
  • coaches die individuele follow up gesprekken voeren met klanten

Online afspraken planners:

Lees ook:
6 Afsprakenplanners op een rijtje. Welke past het best bij jouw bedrijf?