wat zijn social media planners

Wat zijn social media planners?

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App

Social media planners zijn tools om social media content te bedenken, samen te stellen en op de juiste momenten online te zetten. Het is een social media management tool waarmee je overzicht houdt en gemakkelijk meerdere social media kanalen tegelijkertijd beheert.

Als bedrijf of ondernemer is het van belang dat je social media kanalen up-to-date houdt en actief blijft. Ontdek in dit artikel de voordelen van social media planners en voor wie het interessant is om zo’n tool te gebruiken.

Inhoud

Waarom een social media planner gebruiken?

Tenzij je social media alleen gebruikt om vakantiefoto’s met je vrienden te delen, heb je waarschijnlijk een doel met de content die je post.

Je wilt meer mensen bereiken, klanten krijgen, producten of diensten verkopen of een sterk imago opbouwen. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt bereiken en hoe je dat kunt doen. Heb je duidelijke doelstellingen, dan kun je gerichter communiceren en successen behalen.

Dankzij een contentplanning krijg je overzicht in wat je plaatst en wanneer je dat moet plaatsen. Het is mogelijk om voorbeelden van berichten te maken of alles in te plannen, zodat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Dan kun jij je ondertussen focussen op andere taken binnen je bedrijf.  

Voor wie is een social media planner bedoeld? 

In principe kan iedereen met een social media account een planner gebruiken. Echter is dit niet voor iedereen even interessant. Zoals ik al zei kun je je vakantiefoto’s best zelfstandig plaatsen, op een moment dat het jou uitkomt.

Wil je dat social media posts bijdragen aan de bedrijfsresultaten, dan is een social media planner zoals bijvoorbeeld SocialBee heel handig.

Het is namelijk de ideale manier om klanten te bereiken op de momenten dat zij online zijn. Je speelt zo in op hun wensen en behoeften en spreekt pijnpunten aan.

Dit zorgt ervoor dat klanten jouw merk of product zien, onthouden en willen kopen. Door een social media planner in te zetten wordt dit stukken gemakkelijker en kun je de merkbeleving met jouw verhaal echt overbrengen op je (potentiële) klant. 

Voordelen van social media planners 

Laten we de voordelen van social media planners nog even kort uitlichten. 

Bespaar kostbare tijd

Het is gemakkelijk om in één keer een reeks berichten te maken en klaar te zetten. Je kunt dit bovendien voor meerdere kanalen tegelijk doen vanuit één social media planner tool. Je kunt deze direct inplannen, waardoor je bijvoorbeeld voor een week of zelfs een maand vooruit kunt werken

Analyseer je content

Waar je normaal gesproken niet goed ziet wat voor effect jouw content heeft, kun je met een social media planner zoals Missinglettr analyseren wat het bereik is van elk bericht, hoeveel mensen op jouw post of link klikken en hoeveel er vervolgens overgaan tot een aankoop of andere actie. Zo achterhaal je met gemak wat wel en niet werkt en kun je een volgende keer nog gerichter te werk gaan.

Houd contact met je doelgroep

Wanneer je gebruikmaakt van een social media planner houd je meer tijd over om in contact te blijven met je doelgroep. In plaats van elke dag je focus te leggen bij het maken van content doe je dit nu gemakkelijk in één keer voor meerdere dagen. Op de dagen dat je hier niet mee bezig bent kun je het gesprek aan gaan met je (potentiële) klanten en hun vragen beantwoorden. 

Inspireer, motiveer en zet aan tot verkoop

Social media is de ultieme manier om je doelgroep te informeren, inspireren en motiveren. Heeft je doelgroep een positief beeld van jou of jouw bedrijf, dan is de kans groter dat zij overgaan tot het doen van een aankoop; 

Bouw aan je merkimago

De optelsom van alle hier boven genoemde voordelen zorgt voor een beter merkimago. Hoe meer mensen een positief beeld hebben van wat jij doet en waar je voor staat, hoe groter de kans dat zij ook hun vrienden, familie en kennissen inlichten. Die kunnen op hun beurt ook trouwe klanten of loyale fans worden! 

De beste social media planner aanschaffen?  

Voor het opzetten van een succesvolle social media contentstrategie adviseer ik een van de volgende social media planners te gebruiken. Deze kwamen bij mij als beste uit de test; controleer wel even of de social media kanalen in deze planners ook bij jou passen.

SocialBee 

SocialBee is my secret weapon”, vertelt Neal Schaffer. Hij is Forbes Top 50 Social Media Power Influencer.

Met SocialBee krijg je meer leads, terwijl je minder moeite doet. Het is geschikt voor auteurs, coaches, ondernemers zonder personeel, start-ups, kleine bedrijven en freelancers.

SocialBee helpt je je content te delen op allerlei platformen, waaronder Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest en Google voor bedrijven. 

Maak je teksten en met de Canva koppeling voeg je ook heel eenvoudig een afbeelding toe. Downloaden en uploaden van afbeeldingen is verleden tijd!

Plan alle content in en maak je er daarna geen zorgen meer om. Dat is wat SocialBee mogelijk maakt. Zo kun jij je focussen op wat er echt toe doet.

Het is mogelijk om content te ordenen in categorieën, zodat je een goede mix creëert en je social media doelstellingen behaalt. Bovendien kun je reeds gepubliceerde content bewaren en op een later moment nogmaals plaatsen. Voeg wat variatie toe, maar behoud de basis. Dit levert nog meer tijdsbesparing en gebruiksgemak op! 

En wat dacht je van de mogelijkheid om content naar SocialBee te importeren?

Heb je het niet zo op content creëren, dan neemt SocialBee dit graag van je over. Besteed deze taak uit en het team zorgt ervoor dat er speciaal voor jouw doelgroep content wordt gemaakt.

Een planning maken hoeft trouwens niet moeilijk te zijn, want SocialBee heeft standaard sjablonen om te gebruiken. Zo maak je de perfecte publicatiekalender in een handomdraai. Linkjes toevoegen aan je berichten doe je eenvoudig met de URL-verkorter en na publicatie kun je de prestaties van je content gemakkelijk analyseren. 

Meer dan 17.000 bedrijven en ondernemers maken al gebruik van SocialBee. “SocialBee is taking the stress out of my day regarding sharing content and my clients’ content on social media. Now it’s fun to schedule content in advance. Plus, I have more time to focus on creating content, rather than spending time scheduling.” zegt Corina, digital marketeer & merkstrategist bij CorinaManea.

Ook Katie Espinoza, afdelingshoofd Brand&Operations bij Rebrandly, is enthousiast. “We were looking for a solution that would help us serve up the most relevant content to our audience on a consistent basis. We decided to use SocialBee tool because of the simplicity of the platform and the ease to use. The team is really responsive and available to help.” 

Bekijk het zelf in de korte overzichtsvideo van Social Bee.

Wat kost Social Bee?

De prijzen voor SocialBee zijn opgedeeld in drie abonnementen: 

Bootstrap (meest geschikt voor auteurs, coaches, zelfstandigen zonder personeel): $19 per maand; 

Accelerate (meest geschikt voor start-ups en kleine bedrijven): $39 per maand; 

Pro (meestgeschikt voor freelancers en grotere bureaus): $79 per maand.

MissingLettr

A magical platform that creates and schedules branded social media content while you’re busy doing something else”, vertelt Laura Stanik, merkstrateeg.

Ik kon het niet beter verwoorden. Met Missinglettr groeit je online aanwezigheid op een slimme en efficiënte manier, niet alleen doordat je je berichten vooruit plant.

Je kunt tot maanden in de toekomst plannen op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram. Het is een slim, gemakkelijk en krachtig platform dat helpt om online te groeien.  

Missinglettr is heel geschikt voor bloggers! Het is de ideale manier om te vinden en gevonden te worden, organisch verkeer naar je website of social media kanalen te genereren en je doelgroep continu te inspireren.

Waarom slim voor iedereen die blogt? Omdat je blogs binnengehaald worden in MissingLettr en dan automatisch tientallen posts – quotes genoemd – gegenereerd worden door een slim algoritme. En omdat MissingLettr een heel bijzondere weergave biedt, de zogenaamde bubbles. Hierdoor vallen je posts supergoed op.

Het mooie is dat je via de Analytics tool precies ziet welke berichten het goed doen, waar je doelgroep op reageert en welke content daarom het meest succesvol is om in te zetten! Of dit nu op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn is. 

I have a lot of unused content on my blog which I only shared 1x on my social media channels and then forgot about it. With Missinglettr I can revive my content and give it a longer life.” zegt Jeniffer Kosche. Zij is blogger en heeft veel profijt van het gebruik van Missinglettr. 

Kijk zelf hoe fijn MissingLettr werkt in de onderstaande video.

Wat kost MissingLettr?

De prijzen voor Missinglettr zijn opgedeeld in drie abonnementen: 

Free (meest geschikt voor zelfstandigen zonder personeel en start-ups, voor het beheer van 1 social media profiel met 50 berichten per maand): gratis; 

Solo (meest geschikt voor kleine bedrijven voor het beheer van 3 social media profielen met 500 berichten per maand): $19, maar tijdelijk voor $9,50; 

Pro (meest geschikt voor grotere bedrijven, voor het beheer van 9 social media profielen met 3.000 berichten per maand en een onbeperkt aantal gebruikers): $59, maar nu voor $29,50. 

Social media planners: gratis proberen!

Wil je eerst even kijken of een social media planner ook werkt voor jou?

Je mag SocialBee 14 dagen gratis uitproberen en je hebt geen creditcard nodig om van dit aanbod gebruik te kunnen maken. 

Missinglettr heeft een gratis plan, zodat je meteen kunt beginnen. Dit blijft overigens altijd gratis, dus je hoeft geen betaalgegevens in te vullen. Dit verandert alleen wanneer je besluit te upgraden, zodat je meer mogelijkheden krijgt. Maar die keuze is natuurlijk geheel aan jou!

Weet je nog niet precies welke social media planner beter bij jou past, dan heb je nu gewoon de mogelijkheid om ze allebei gratis uit te proberen. Doe daar je voordeel mee! 

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App