leadpages-review-2019-landingspagina

Leadpages Review: Eenvoudig converterende landingspagina’s maken

Twijfel je over Leadpages? Lees dit review artikel en ontdek waarom het voor jou de beste tools is om landingspagina’s te maken. En meer! 

Leadpages is namelijk online software die het je wel heel gemakkelijk maakt om goed converterende landingspagina’s te maken.

Daarnaast biedt Leadpages de optie om optin-boxen te maken, alert bars en een volledige website. En omdat je zogenaamde leadmagnets kan uploaden kan je een gratis e-book heel gemakkelijk versturen naar iemand die zich aanmeldt.

In dit review ontdek je hoe eenvoudig het is om Leadpages te gebruiken en hoe snel je resultaten hebt.

Probeer Leadpages gratis.

Deel
Deel
Verstuur
App

Inhoud

Conclusie na de Leadpages review

Gebruikersgemak
templates
beschikbare mogelijkheden
integraties
Prijs

Leadpages zelf ontdekken?
Probeer het gratis, 14 dagen lang
 

Wat is Leadpages?

Leadpages is online software – je hoeft het dus niet te downloaden op je laptop – waarmee je met gemak converterende landingspagina’s maakt. Alles wat je in Leadpages bouwt, wordt opgeslagen op de systemen van Leadpages. Het is dus eigenlijk software en hosting ineen. 

Weet je niet wat een landingspagina is of waarom je die nodig hebt? Lees dan dit artikel: Waarom elke succesvolle ondernemer landingspaginas inzet.

De software van Leadpages is gebruiksvriendelijk en helpt je om snel converterende landingspagina’s te bouwen.

Naast landingspagina’s is het ook heel geschikt om optin-boxen te maken, alert balken boven of onderaan een pagina en zelfs hele websites. Ontdek het in dit Leadpages review artikel.

Is Leadpages alleen geschikt voor WordPress websites?

Nee, integendeel. Landingspagina’s van Leadpages kan je ook prima zonder website inzetten. Ze worden namelijk op een eigen domein opgeslagen binnen je account. Die URL kan je delen via e-mail, op je website of op een andere plek waar je linkjes deelt.

Website bouwen
Inmiddels is het ook mogelijk om een hele website te bouwen via Leadpages op een eigen domein, waar je dan meteen je landingspagina’s kan hosten.

Combinatie met WordPress
Het voordeel van Leadpages in combinatie met WordPress is dat, met een speciale plugin, je landingspagina’s volledig onderdeel uitmaken van je eigen domein. De URL is dan van jouw website en niet meer herkenbaar als een landingspagina van Leadpages.

Waarom Leadpages gebruiken een goed idee is

Een goede landingspagina ontwerpen kost heel veel (test)tijd. Dat test- en uitzoekwerk is al gedaan door anderen. In Leadpages beschik je namelijk over templates die goed converteren. Verder is het eenvoudig te koppelen met je emailmarketing systeem en met Google Analytics, zodat je de resultaten van jouw landing page goed kan bijhouden.

De integratie met je emailmarketingsysteem betekent dat het gemakkelijk is om bezoekers die klanten of inschrijvers werden weer meer relevante informatie aan te bieden.

Integratie met Google Analytics betekent dat je goed kan volgen hoe goed je landingspagina presteert om het bij te stellen als het nodig is.

Leadpages review: Voordelen Leadpages

Leadpages heeft een heel aantal voordelen boven zelf een landingspagina op je website inrichten.

In deze video doorloop ik Leadpages en laat je zien hoe het werkt. Lees je liever dan video kijken? 
Ga dan verder onder deze video.

Gebruiksgemak Leadpages

Leadpages is heel gebruiksvriendelijk, zodat je snel en eenvoudig je landingspagina, optin box of website klaar hebt. Het begint al bij de stap voor stap keuzebegeleiding van de juiste template.

leadpages-user-friendly

Bibliotheek van templates in Leadpages

De sjablonen geven je houvast om een goed converterende landingspagina samen te stellen. De templates in Leadpages zijn speciaal ontworpen om zo goed mogelijk te converteren. En dat niet alleen, ze zijn ook door duizenden klanten van Leadpages gebruikt. Op basis van die informatie zijn de templates steeds veder verbeterd. Maak daar gebruik van!

leadpages-templates

Drag en drop editor

Aanpassingen maak je eenvoudig en snel met de drag en drop editor van Leadpages. Vervangen van een logo of een tekst is snel gedaan. Uiteraard kan je ook je eigen pagina samenstellen. 

leadpages-drag-drop-edtor

Integratie met WordPress en Facebook

Leadpages biedt de mogelijkheid om te koppelen met WordPress en Facebook, maar ook nog met allerlei andere tools:

 • e-mailmarketingsystemen, zoals ActiveCampaign, MailChimp
 • afsprakenplanners, zoals Calendly
  webinartools, zoals Webinarjam en Goto Webinar
 • betaalproviders, zoals Stripe en Paypal – helaas geen iDeal 🙁
 • analyse tools, zoals Google Analytics en Google Tag manager

leadpages-integraties

Hoe werkt Leadpages?

Zoals ik al eerder in dit Leadpages revieew aangaf, is het eenvoudig om een landingspagina te maken.

In de volgende 5 stappen maak je een nieuwe landingspagina in Leadpages:

 1. Kies een template
 2. Pas de afbeeldingen, kleuren en teksten aan
 3. Koppel je e-mailsysteem
 4. Publiceer de pagina
 5. Deel je pagina op je website of social media

In de video hieronder laat ik je zien hoe je een landingspagina bouwt en een pop-up box maakt.

Bekijk deze video om te zien hoe eenvoudig dit is.

Het succes van een landingspagina verhogen

Leadpages maakt het je gemakkelijk om een goed converterende landingspagina te maken. 
De templates zijn door duizenden klanten van Leadpages gebruikt en op basis van de conversies bijgesteld en geoptimaliseerd.

Maak gebruik van die kennis en ervaring. 

Optimaliseer je landingspagina’s

De statistieken van je eigen landingspagina kan je op twee manieren volgen. 

Ten eerste in Leadpages zelf. Op de startpagina van je landingspagina’s zie je de aantal conversies en bezoekers. Als je doorklikt naar de Analytics, zie je in detail wanneer en welke conversiepercentage de pagina haalt. Dit is redelijk summier, maar het geeft je een indruk.

analytics-overzicht-leadpages

Ten tweede, benut Google Analytics. Zorg dat je de SEO goed inricht en koppel Google Analytics aan je een landingspagina. In Google Analytics kan je veel gedetailleerder gegevens verzamelen, zodat je aanpassingen kan doen op basis van het gedrag van bezoekers. 

En tot slot, voer A/B testen uit. Dit kan binnen Leadpages, maar niet met alle abonnementen. Maar het kan ook prima met Google Optimize, een gratis tool van Google.  
A/B testen helpen je om bepaalde varianten te testen, denk hierbij aan de kleur van een knop, twee varianten van afbeeldingen enzovoort. 
Dit heeft alleen zin bij hogere bezoekersaantallen, maar het tool leren kennen kan nooit kwaad.

Leadmagnets. Wat zijn het en hoe werkt het?

In Leadpages heb je de mogelijkheid om allerlei bestanden te uploaden, zoals pdf’s, images of flmpjes. Deze bestanden worden verstuurd naar de inschrijvers op een bepaalde landingspagina of optin-box. Dit gaat helemaal automatisch, nadat je de e-mailtekst hebt ingesteld, net als het afzenderadres en de onderwerpregel. 

En dat zijn dus Leadmagnets: echte time-savers!

leadpages-leadmagnet-screen

Zelf hoef je hier dus niets meer aan te doen. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om bestanden te koppelen vanaf een specifieke URL. Het grote voordeel hiervan is dat je het bestand kan updaten, terwijl de URL hetzelfde blijft. 

Het is namelijk (helaas) niet mogelijk om een eerder geladen leadmagnet te vervangen.

Hoe gebruiksvriendelijk is Leadpages?

In een Leadpages review mag gebruikersgemak niet ontbreken. Zeker niet, omdat Leadpages supergemakkelijk werkt. Zelfs als je niet heel handig bent met tech of software, dan heb je in Leadpages heel snel een goede landingspagina gemaakt. De stappen die nodig zijn om een landingspagina te maken zijn duidelijk. De drag en drop editor is eenvoudig te gebruiken en de functie van de verschillende widgets spreekt voor zich.

Buttons koppelen aan URL’s is niet moeilijk. En landing pages koppelen aan andere tools, zoals e-mailmarketing-software is in een paar klikken voor elkaar. 

Wat je echt moet weten is hoe je je leadmagnets toevoegt, aangezien dat niet in de drag-en-drop editor zit. Dat is misschien het enige minpuntje.

Wat kost Leadpages?

Leadpages is niet gratis. Je kan het 14 dagen uitproberen. Er zijn 2 verschillende abonnementen, Standard en Pro. Om te beginnen voldoet Standard prima; upgraden kan altijd nog. 

De tarieven hieronder zijn per maand als je per jaar betaalt (dus eenmaal per jaar betaal je voor Standard $37*12).

Weeg het gebruiksgemak, de hosting van je pagina’s en als je wil de leadmagnets af tegen het gedoe om in WordPress een goede landingspagina te bouwen.

Hoeveel optins levert het jou op? 

En nu, AAn de slag met Leadpages?

Gebruikersgemak
templates
beschikbare mogelijkheden
integraties
Prijs

Mijn conclusie in dit Leadpages review is dat Leadpages heel geschikte software is om je landingspagina’s en andere conversie tools te bouwen. Ik zet het zelf al jaren in en ben er erg tevreden over. 

 • Het scoort hoog op gebruiksgemak.
 • De templates werken goed.
 • De software biedt heel veel mogelijkheden om je eigen brand en look&feel toe te voegen.
 • Koppel met allerlei software om op te volgen of je landingspagina goed werkt en om bezoekers te voorzien van meer relevante content.
 • Het is niet goedkoop, maar het geld zeker waard.

Ik adviseer je om Leadpages zelf te proberen.

Leadpages zelf ontdekken?
Probeer het gratis, 14 dagen lang.