Over HowToHotspot

Gek werd ik ervan. Honderden zoekresultaten moeten beoordelen als ik op Google wil uitvinden hoe ik iets kan oplossen in bepaalde software. Of ik nu een tutorial zoek voor iMovie sound of video, Mailchimp lists of animation, Canva uploaden van images of de hexadecimale kleur van mijn tekst invoegen, Facebook ads maken of nog iets heel anders. Er is overal wel een tutorial of howto video voor te vinden. Helaas niet 1 webpagina of video, maar vele honderden. En vaak kwam ik na een video van 25 min tot de conclusie dat het net niet was wat ik zocht, of het was een oude versie. En dat moest anders, vond ik. Dus ik legde mijn eigen handboek aan.

Tot ik in de MPOP community op Facebook terecht kwam en ontdekte dat heel veel ondernemers net als ik zelf aan de slag zijn om hun academie, website, e-mailmarketing of Facebook ads campagnes zelf willen maken. En ook zij hadden moeite om de juiste informatie te vinden.

Dat moest anders, dus heb ik besloten het roer om te gooien en in 2017 daar een oplossing voor te bieden. Zo is HowToHotspot geboren.

Wie is Mirjan?

Online ondernemer, bedenker en eigenaar van HowToHotspot. Mensen die mij goed kennen, vinden me eigenwijs en onafhankelijk, niet bevattelijk voor de mening van anderen, maar toch ook wel lief 😉

Tien jaar geleden werd ik zelfstandige zonder personeel, omdat ik beter dacht te kunnen werken zonder baas. En dat bleek zo te zijn. Heerlijk om zelf te kunnen bepalen wanneer ik wel en niet werk en wat ik wel en niet aanpak. Bovendien biedt het ongekende mogelijkheden om nieuwe, innovatieve dingen te doen.

Daar is howtohotspot het bewijs van. Ik was namelijk 10 jaar lang consultant in ziekenhuizen waar ik zorgprofessionals ondersteunde en hielp om de meest optimale situatie te creëren voor het werkten met een elektronisch patiëntendossier. Een hele andere wereld.

Wat vind ik belangrijk?

Voor mij is het belangrijk dat techniek een doel dient.
Geen techniek om de techniek, maar techniek met een functie.
En dan niet voor de ontwikkelaar of verkoper, maar voor de gebruiker.
Jij en ik, wij moeten er mee werken, dus daarom moet het bij ons passen.

Dat vind ik belangrijk.
En omdat het heel veel beter kan, heb ik het als missie om daarbij te helpen.
Dat is mijn drijfveer.

Zorgen dat jij techniek kan begrijpen en weet wat het kan toevoegen, zodat je het in je bedrijf kan inzetten.
Zonder frustratie en zonder eindeloos zoeken op Google, Youtube of in Facebook-groepen.

En ik vind het uitzoeken heerlijk, niet vanwege het uitzoeken, maar omdat het anderen helpt.

Wat zou je nog meer van mij willen weten?

Het opbouwen van Howtohotspot.nl is mijn grote droom op dit moment, maar er is meer.
Ik ben inmiddels alweer een hele tijd getrouwd met Ger en samen hebben we soms best wat te stellen met onze drie pubers.
Zij hebben allemaal op hun eigen manier last van hun dyslexie, wat mij helpt om heel creatief te zijn in het kijken naar wat zij nodig hebben.
Hoe zij het beste kunnen leren en met name floreren, want dat valt niet mee in het huidige schoolsysteem.
Daarnaast vind ik mijn balkon-tuin erg leuk om bij te houden en sta ik 2 keer per week op het hockeyveld.
En als het even kan gaan we er met ons gezin op uit; huttentochten in de bergen, fietsvakanties of lekker naar Italië, mijn favoriete vakantieland.

Waarom zou je juist met mij moeten werken?

In de afgelopen jaren heb ik steeds de brug gevormd tussen gebruikers die hun werk wilden doen en techniek (of techneuten) die de software maakten of inrichtten. Steeds was ik in staat om de vertaalslag te maken van wat gebruikers van software nodig hadden tot hoe de software hen hierbij kon ondersteunen. En in de wereld van artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals was en is dit hard nodig. Mijn sterke punt is om de techniek uit te leggen aan gebruikers, zodat ze begrijpen hoe het in hun eigen situatie gebruikt kan worden.