Tools voor online ondernemen: er zijn er tegen de 10.000 inmiddels. Voor elk doel en voor elk type ondernemer zijn er passende tools te vinden. Maar voordat je ze gevonden hebt, ben je wel even bezig. Ben je op zoek naar handige tools of wil je jouw tools eens opschonen?
Dan heb ik dit artikel voor jou geschreven.
In dit artikel 101 handige tools – en vaak gratis – met je deel voor online ondernemen, zodat jouw zoektocht een stuk korter kan zijn 🙂
Is dit een uitputtende lijst? Zeker niet, dus laat het vooral weten als je een online tool gebruikt die absoluut op deze lijst moet staan 🙂
Online tools om je mooiste visuele content te maken
Online ondernemen betekent ook veel online content maken. Of je nu afbeeldingen of video’s maakt voor social media, of presentaties voor een workshop of training, het aanbod aan handige tools is enorm.
#1 Canva (topper)
Canva is een super online tool om allerhande visuele content te maken en te delen. Bewerk foto’s, maak afbeeldingen zelf of vanuit een template, maak animaties of video’s en gebruik de enorme bibliotheek aan elementen om je ontwerpen precies zo te maken als jij ze wil hebben. Alle functies en mogelijkheden van Canva worden hier uitgelegd.
#2 Pixlr
Een gratis en online tool om foto’s te bewerken. Pas licht, kleuren, contrast en alles wat je zou willen bijschaven aan een foto. Supereenvoudig!
#3 Sumopaint
Naast foto’s bewerken, kan je in deze online tool ook de zelf tekenen, om je afbeelding helemaal op maat te maken.
#4 Genially
Er zijn weinig handige tools zoals Genially waarmee je interactieve content kan maken. Interactieve content??? Denk aan een klikbare foto of afbeelding met spots waar een uitlegtekst of een video oppopt zodra je erop klikt.
#5 Vimeo Create
Vimeo Create geeft je de optie om vanuit toffe templates in een paar klikken een korte video te maken.
#6 Vimeo screenrecording
Vimeo screenrecording is bedoeld om schermopnames te maken. Kies of je je scherm opneemt, je webcam of beiden.
#7 Animaker (topper)
Met Animaker maak je in een handomdraai de beste animatievideo’s. Lees hier alles over Animaker.
#8 Doodly – tip
Met deze tool maak je in korte tijd je eigen whiteboard (of blackboard video’s. Als je wil met je eigen tekeningen, een voice over of een muziekje. Lees hier meer over Doodly.
#9 Loom
Snel even een video opnemen om iets uit te leggen aan een klant, collega of teamlid, daar is Loom goed in. Neem je scherm op, je webcam of allebei.
#10 Lumen5
Je hebt een tekst en wil graag een korte video ervan maken. Dit doe je heel snel met Lumen5. Op basis van AI ‘vertaalt’ deze handige tool je tekst naar quotes met afbeeldingen. Pas het voorstel aan naar jouw wensen en publiceer je video. Superhandig en supersnel.
#11 Movavi (topper)
Het echte werk op het gebied van video’s bewerken, dat doe je met Movavi. Compleet en toch eenvoudig te gebruiken. Ontdek hier wat deze handige tool nog meer kan.
#12 Smart Mockups
Ken je ze, die grappige mock-ups van foto’s op mokken, truien of laptops? Die kan jij ook maken met deze handige tool. Oh en SmartMockups is ook geïntegreerd in Canva. hoe handig is dat 🙂
Online tools om social media content te delen
Social media kan een enorme rem zijn op efficiënt ondernemen. Ongemerkt verlies je heel veel tijd als je door je tijdlijn scrolt. Om dit te voorkomen is het slim om je social media posts in te plannen.
Er zijn heel veel social media planners, maar hieronder heb ik de beste online tools om te plannen uitgelicht.
#13 Agorapulse (topper)
Deze social media management tool is uit de buitencategorie. Naast het inplannen van posts op allerlei social media kanalen, kan je ook reacties en likes managen vanuit je inbox.
Het inplannen kan je helemaal monitoren, of je eenmalig of juist herhaald wil plannen en met welke frequentie, dat bepaal jij zelf. Verder kan je posts laten maken door je team die je eenvoudig kan goedkeuren en is het heel gemakkelijk om je ambassadeurs te identificeren.
#14 Social bee
Vooral maken en inplannen van posts. Deze Europese tool begeleid je in het opzetten met een fijne ‘onboarding’, zodat je niets vergeet. (3 maanden lang 20% korting op een maandabbo met code SPECIAL20X3).
#15 Recurpost
Het sterke punt van Recurpost is de mogelijkheid om bibliotheken van posts aan te leggen die je herhaald kan inplannen. Dit noemen we ook wel evergreen content. Bekijk hier de review van Recurpost.
#16 Buffer
De eenvoud van Buffer is meteen de kracht. Zoek je een planner om je social media posts in te plannen en verwacht je er verder niets van? Check dan Buffer.
#17 Canva
Canva is niet alleen een handige tool om posts voor social media te maken, maar het is ook een planner. In Canva Free post je direct, maar in Canva Pro kan je ook vooruit plannen op verschillende kanalen.
#18 Missinglettr – tip
Voor bloggers is Missinglettr eigenlijk een onmisbare online tool.
Je koppelt je blog aan Missinglettr en elk artikel dat je publiceert, wordt geanalyseerd en deze tool doet een voorstel voor korte quotes uit je eigen tekst.
De opmaak van de posts is heel bijzonder en opvallend. Succes gegarandeerd voor jouw blog 🙂 Lees hier alles over MissingLettr.
#19 Vimeo
Dat Vimeo een handige tool is voor het opslaan van video’s weet je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je je video’s ook rechtstreeks kan posten naar social media?
Niet echt een planner, maar wel een heel handige functie van Vimeo.
Efficiënter werken met een online boekhoudpakket
Online ondernemen zonder een online administratie- ofwel boekhoudsysteem, dat kan natuurlijk niet. Ik weet het, Excel lijkt zo gemakkelijk, maar als je eenmaal je BTW aangifte gedaan hebt in 4 klikken, dan wil je niet anders meer.
Bovendien kan je deze boekhoudsystemen vaak koppelen aan andere online tools, zodat je gemakkelijk facturen verstuurt vanuit een webshop of bij aanmelding voor een online training. Inmiddels is het ook meer dan alleen je boekhouding bijhouden, uren en ritten kan je vaak ook vastleggen als je dat nodig hebt.
#20 Moneybird (topper)
Moneybird is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken.
Je kan je boekhouding bijhouden, uren bijhouden en direct je BTW aangifte doen. De support is super en snel en Moneybird geeft met regelmaat webinars om je te helpen om je boekhouding beter te doen.
Om het uitbesteden gemakkelijker te maken, kan je op de site ook Moneybird boekhouders vinden. Die boekhouder geef je dan eenvoudig toegang.
En Moneybird biedt veel directekoppelingsopties, zoals voor Mailblue/Active Campaign, Plug en Pay, Keeping, TimeChimp, en nog veel meer. (met deze link mag je Moneybird gratis 4 maanden (ipv 2) uitproberen)
#21 MoneyMonk
Een tweede Nederlandse topper om je boekhouding bij te houden, MoneyMonk, richt zich helemaal op ZZP-ers. Het is een prima optie om je financiële administratie bij te houden, maar biedt minder koppelingen met andere online tools dan Moneybird.
#22 PaperDork
Een bijzonder fijn concept is van Paperdork. Je boekhouder en boekhouding ineen. Lees er hier alles over.
Beste online tools voor e-mailmarketing
Online ondernemen is onlosmakelijk verbonden met e-mailmarketing. Hier schreef ik al eens een apart blog over, maar ze mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Naast Mailchimp heb ik hier nog een andere gratis online e-mailmarketing tool opgenomen.
#23 Enormail (NL)
Een Nederlandse e-mailmarketing tool die alles doet wat je ervan verwacht: met gemak je e-maillijst opbouwen, automatiseringen bouwen en mooie sjablonen voor je nieuwsbrieven maken. Dit blog vertelt je alle ins en outs over Enormail.
#24 ActiveCampaign – Mailblue (Topper)
Active Campaign kan net wat meer dan Enormail en je kan het uitbreiden tot een CRM systeem. De Nederlandse reseller Mailblue is inmiddels een gevestigde naam in de markt. Ontdek hier in detail wat Mailblue/Active Campaign je te bieden heeft.
#25 Mailchimp
Heel veel ondernemers zijn gestart met Mailchimp, omdat het gratis is en doet wat het moet doen. Met name de automatiseringen zijn minder dan in Active Campaign.
#26 Moosend (gratis)
Een hele leuke (gratis) te gebruiken e-mailmarketing tool is Moosend. De eenvoudige en overzichtelijke schermen in combinatie met de fijne onboarding maken dat je snel je eerste mail verstuurd hebt.
#27 Autorespond (inclusief shoppingcart)
Ook een Nederlands bedrijf met een compleet Nederlands e-mailmarketing pakket.
Wat Autorespond uniek maakt is de mogelijkheid om een shoppingcart toe te voegen. Zo kan je producten en diensten gemakkelijk verkopen.
Online tools voor videomarketing
Wat is videomarketing? Dat is met video – vaak persoonlijke video’s – leads en klanten benaderen. Misschien nog niet zo bekend, maar zeker interessant, vooral omdat je beide online tools gratis kan uitproberen.
#28 Dubb
Een eenvoudige online tool om persoonlijke video’s op te nemen en te versturen naar leads, klanten of teamleden. De statistieken laten zien of je video bekeken werd en kijkers kunnen eventueel met een druk op de knop een antwoord sturen.
#29 Sendspark – tip
Met Sendspark neem je snel een video op of je uploadt een video die je al eerder gemaakt had. Je kan met een druk op de knop een (video) testimonial vragen en de klant hoeft alleen maar op de knop te klikken en de webcam aan te zetten (op telefoon of laptop).
Online tools voor je website
Online ondernemen zonder website kan, maar het is fijner om je eigen online thuisbasis te hebben. Handige online tools om je website te ontwerpen en te bouwen, als je geen WordPress wil gebruiken. Hosting voor je website als je wel een WordPress website hebt en de beste webshop plugin voor WordPress. Dan een paar handige online tools, zodat je site om beter gevonden wordt. Als je een website hebt, wil je toch graag dat je site ook gevonden wordt.
- Website ontwerpen
#30 Marvel
Een gratis online tool waarmee je je website kan ontwerpen, zonder dat je daadwerkelijk bouwt. Je kan zelfs naspelen wat er gebeurt als je op menu’s of knoppen klikt.
- Website builders
Niet iedereen wil een WordPress website bouwen. Het gemak van website builders is dan ook groot; de hosting is geregeld, je krijgt templates om snel te starten, de updates worden bijgehouden. Er zijn nadelen, maar vooral als je geen hele uitgebreide website wil of je start net, overweeg dan eens een van onderstaande website makers.
Als je je afvraagt of een site builder of WordPress moet kiezen, check dan eerst even dit artikel.
#31 JouwWeb (Nederlands)
Een Nederlandse site builder waarin je snel je eigen website en webshop kan opzetten. Koppelingen met online boekhoudsystemen, maken de administratie van verkoop van de producten in de webshop wel heel eenvoudig. In dit artikel lees je alles over het gemak van JouwWeb.
#32 Phoenix (Nederlands) – TIP
De Rolls Royce onder de sitebuilders. Met Phoenix bouw je geen website, maar een marketingmachine. Lees meer over deze bijzondere website maker.
#33 Jimdo
Een Duitse site builder die in de Nederlandse markt meedraait. Support is in het Nederlands en het maken van een website is een fluitje van een cent.
Ontdek meer van Jimdo in dit artikel.
#34 WordPress.com
WordPress.com is de sitebuilder voor degenen die overwegen om een WordPress website te bouwen, maar eerst willen proeven aan het zelf bijhouden van een website en aan WordPress. Hiermee kan je gemakkelijk de overstap maken.
#35 Leadpages – tip
Heb je vooral landingspagina’s nodig en niet een hele website, dan is Leadpages een prima keuze. Deze supertool om converterende landingspagina’s te bouwen werkt gemakkelijk en maakt het voor je lezers gemakkelijk om een weggever aan te vragen. In dit artikel lees je precies hoe gemakkelijk Leadpages werkt.
- SEO tools
SEO is belangrijk als je hoger in Google wil komen. Er zijn allerlei online tools die je daarbij helpen. Deze gratis tools zijn superhandig en effectief.
#36 Serprobot
Eenvoudig en snel. Met Serprobot zoek je snel op hoe je site of pagina scoort in Google op bepaalde keywords. Dat niet alleen, je kan hetzelfde doen voor pagina’s of sites van concurrenten.
#37 Seedkeywords
Een simpele oplossing om klantentaal te verzamelen. Deze online tool helpt je om een vraag te stellen aan je potentiele klanten, waarop zij in hun eigen woorden het antwoord geven.
#38 Rankmath (WordPress plugin)
Voor je WordPress website is Rankmath een echte aanwinst. Tijdens het schrijven van je blog analyseert Rankmath de seo van je pagina en je krijgt tips om je tekst aan te passen.
#39 VidIQ
Niet alleen je website kan je optimaliseren voor SEO, maar ook je video’s op Youtube. Dat doe je met VidIQ.
Praktische aanwijzingen om je video’s hoger in Google te laten komen.
- Webhosting voor WordPress
Voor een WordPress website heb je webhosting nodig. Het beste is om te kiezen voor WordPress hosting, omdat die is geoptimaliseerd voor WordPress. Deze hostingpartijen zijn betaalbaar en goed, en groen.
#40 iXL hosting (topper)
Een betrouwbaar Nederlands bedrijf dat je WordPress hosting verzorgt. Zeker als je op meerdere domeinnamen wil hosten is dit een goede keuze. Fijne helpdesk die problemen snel oppakt en oplost. Hoe bevalt iXL hosting? Lees dit review artikel.
#41 Vimexx
Lagere kosten, maar wel voor elk domein een nieuw pakket afsluiten. Het hangt af van je behoefte of Vimexx bij jou past.
#42 Natuurlijk Hosting
De naam zegt het al, de nadruk ligt op groene hosting 🙂 Dit hosting bedrijf levert goede support.
#43 Antagonist
Ook een groene webhost. Ik heb geen ervaring met dit bedrijf, maar de referenties zijn lovend.
- Webshop & ONLINE Betalen
#44 WooCommerce – wordpress plugin
Een WooCommerce webshop geeft je eindeloze mogelijkheden om je webshop te bouwen en uit te breiden met functies die voor jouw business relevant zijn. Koppel Woocommerce aan je online leeromgeving, vraag reviews en verkoop abonnementen. En maak je webshop helemaal in je eigen huisstijl. De basis plugin is gratis.
#45 Mollie
Mollie is een Nederlandse betaalprovider die je kan koppelen aan je webshop, online academie en betaalpagina’s.
#46 Plug en Pay
Met PlugandPay kan je eenvoudig betaalpagina’s maken om abonnementen en producten te verkopen. Koppel het aan Mollie, Huddle of Phoenix en via Zapier aan allerlei andere tools.
Een online academie bouwen
Online ondernemen en een online academie lijken hand in hand te gaan. Er zijn verschillende oplossingen denkbaar. Net als bij websites kan je kiezen voor een academie in WordPress of een tool waar je alleen de inhoud hoeft toe te voegen.
#47 Learndash
Een plugin voor WordPress waarmee je een supergoede online academie kan bouwen. Met alles erop en eraan en alle soorten content die je wil delen met je cursisten. Koppel Woocommerce aan Learndash om de betalingen eenvoudig af te handelen.
#48 Teachable
Een kant en klare omgeving voor online trainingen. het is een internationaal systeem, waardoor koppelen met Stripe eigenlijk de enige mogelijkheid is om een Nederlandstalig betaalsysteem te koppelen.
#49 Huddle
De Huddle is een online cursusomgeving van Nederlandse bodem. De IMU levert de Huddle, net als Phoenix – de website builder – en Plug & Pay.
Wat de Huddle uniek maakt is dat in de Huddle een community opgebouwd kan worden, zodat deelnemers aan een online cursus samen kunnen chatten.
Online tools om efficienter te werken
Efficiënt ondernemen, wie wil dat niet? En hoe fijn is het dat je tegenwoordig veel handige tools hebt die je helpen om efficiënter te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan afsprakenplanners, project management tools of online tools voor time management.
- Afsprakenplanners
Afsprakenplanners besparen enorm veel tijd als je een afspraak wil inplannen met bijvoorbeeld klanten of collega’s. Koppel je afsprakenplanner aan jouw agenda en geef de andere mogelijkheden om te plannen in blokken die jij vrijgeeft. Degene die de afspraak maakt krijgt automatisch een bevestiging. Meer afsprakenplanners vind je hier.
#50 Calendly (topper)
Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dat is een mooie samenvatting van Calendly. Vooral als je een maximum aantal afspraken per dag wil van een bepaald type wil of groepsafspraken wil vullen, is Calendly handig. In de gratis versie heb je beperkte mogelijkheden.
#51 YouCanBook.me
Fijne afsprakenplanner zonder poespas. Deel de link naar je afsprakenpagina of embed die op je website. Zo kunnen klanten en leads gemakkelijk een afspraak maken, zonder eindeloos heen en weer e-mailen. In de gratis versie heb je beperkte mogelijkheden.
- Efficiënter werken met online tools voor projectmanagement
Project klinkt misschien heel groot, maar ook een online masterclass of webinar kan je het allerbeste uitwerken en plannen in een project management tool.
#52 Asana
Een uitgebreide projectmanagement tool. Organiseer je projecten per team en plan alle taken voor je teamleden.
Kies tussen verschillende weergaves, kalender, Kanban of een lijst. Met tags kan je je taken organiseren. De app op je smartphone zorgt dat je niets vergeet.
In dit artikel lees je alles over Asana.
#53 Airtable
Als je flexibiliteit nodig hebt om je content te organiseren, kies dan voor Airtable. Zet het in als een online tool voor project management, houd je contentkalender bij in Airtable of zet het in als teamwiki.
Geef je content weer in allerlei zelf in te richten views, zoals Kanban borden, grids of tabellen. Het is flexibel en dat maakt het superfijn, maar kan het ook wat ingewikkeld maken als je niet precies weet hoe je je content wil organiseren.
#54 Trello
Supersimpel en overzichtelijk. Dat was deze online tool om projecten en taken te organiseren. Inmiddels groeit het wat toe naar Asana, maar Trello is nog steeds favoriet voor velen. Met de app op je smartphone blijf je bij.
#55 Notion – Tip
Flexibel en voor heel veel toepassingen bruikbaar. Voer je project met taken in in Notion en handel de hele communicatie af binnen deze online tool. Voeg allerlei soorten content toe en deel pagina’s of hele bibliotheken met je team of klanten. Oh en je kan Notion downloaden op je laptop en smartphone.
- Online tools om je tijd te registreren
Voor sommige ondernemers is het noodzakelijk om hun tijd bij te houden, hoeveel uren voor dit project, hoeveel uren voor die klant. En gelukkig zijn er handige online tools om dit supergemakkelijk te maken.
#56 TimeChimp
TimeChimp is een Nederlandse tool die zorgt dat je je tijd gemakkelijk kan bijhouden. Groot voordeel is dat je opdrachtgevers toegang kan geven, zodat ze jouw uren kunnen goedkeuren en je facturen kunnen accorderen.
#57 Toggl
Een app (online en op je smartphone) om je uren bij te houden voor verschillende klanten en projecten. Krijg een reminder als je start met werken en houd overzicht door tags te koppelen aan je uren of projecten.
- Efficient ondernemen met slimme To Do lijstjes
Efficiënter ondernemen is gemakkelijker als je overzicht hebt over je to do’s. Met deze handige tools is dat geen enkel probleem.
#58 Workflowy
Workflowy is een to do list plus. Je kan er niet alleen eenvoudige lijstjes mee maken, maar ook content toevoegen.
#59 Notejoy
Met Notejoy houd je eenvoudig overzicht over al je taken.
Verdeel je taken in verschillende categorien en deel ze met je team (of gezin). Oh e n wist je dat je binnen Zoom – tijdens een call – Notejoy direct kan openen, zodat je notities meteen kan opslaan en delen.
#60 Remember The Milk
Een takenlijst, zoals een takenlijst bedoeld is. Maar dan met een paar hacks. Maak lijstjes, geef tags en groepeer je taken, zodat je ze kan delen met je gezin of team.
Organiseer je klanten en leads in deze online CRM systemen
Het is handig om bij te houden wie warme leads zijn, je klanten te blijven informeren en potentiële leads bij te houden. Dat kan gemakkelijk in een CRM systeem.
#61 Hubspot – gratis CRM
Hubspot is een heel uitgebreid systeem dat veel meer is dan alleen een CRM systeem. Je kan je marketing, sales en klantenservice erin onder brengen.
De gratis versie is heel handig om je leads en klanten op te volgen.
#62 Notion
Notion is een manusje van alles en dus ook geschikt om een CRM systeem te maken. Gebruik de templates om snel op te starten. Het grote voordeel is dat je het zelf kan aanpassen voor jouw bedrijf. Deze flexibiliteit kan ook een nadeel zijn.
En let op: you love it or you hate it. Er zit niet veel tussen.
#63 Airtable
Net als Notion is Airtable een database systeem dat je helemaal zelf kan inrichten. Maar ook hier geldt, dat als je gebruik maakt van de templates je supersnel een heel fijn online CRM systeem hebt opgebouwd.
Meer doen in minder tijd 🙂
Wie wil dat nou niet? Met deze handige tools wordt je productiever dan ooit. Alle afleiding de deur uit!
#64 Onetab
Supersimpel. Onetab zorgt dat het geheugen van je computer niet volloopt als je allerlei tabbladen naast elkaar opent in je browser. Verzamel alle openstaande tabs in een tab van Onetab en bespaark 95% geheugen. Haal het tabblad dat je nodig hebt heel eenvoudigweer naar boven.
#65 Rescuetime
Focus houden is niet moeilijk met Rescuetime. Je geeft zelf aan welke websites en software je nodig hebt om je werk te doen. Alle andere kan je markeren als ‘niet productief’.
Maar de echt magie zit in je keuze om de toegang tot deze niet-productieve bronnen te blokkeren. Het is best confronterend kan ik je zeggen 🙂
#66 Forest (app)
Online tool om productief te werken. Start een periode in de app waarin je productief wil zijn. Een boompje gaat groeien. Stop je voortijdig? Dan gaat je boom dood. Houd je vol tot het eind? Dan heb je een boom geplant 🙂
#67 Feedly
In Feedly abonneer je je op verschillende RSS feeds, zodat je op de hoogte blijft van allerlei publicaties. En het mooie is, je hoeft hiervoor niet naar de verschillende websites te gaan. Maak verschillende feeds voor verschillende sleutelwoorden.
#68 Right inbox (gmail)
Deze Chrome extensie voor Gmail helpt je om je mail efficiënt te organiseren.
Online tools voor audio
Podcasts zijn hot, net als meditaties. Audio opnemen en bewerken is niet moeilijk met deze online tools.
#69 Audacity
Eigenlijk is Audacity geen online tool. Je downloadt het namelijk op je laptop, maar het is een supertool om audio op te nemen en te bewerken. Helemaal gratis!
#70 Zencastr
Zencastr is fijn, omdat je met deze online tool audio van verschillende gespreks-partners apart opneemt. Dus geen verstoring van door elkaar pratende mensen 🙂
Zet het in voor het opnemen van je podcast. Eventueel met video als je wil.
Online webinar software
Online ondernemen betekent vaak ook online lesgeven. Een webinar is niets anders dan een online les, waarbij de kijkers vaak alleen via chatten kunnen reageren. Hier drie bekende systemen voor het geven van webinars.
#71 Zoom
Naast online overleg – meetings – heeft Zoom ook een abonnement voor webinars.
Handig als je voor meetings en webinars hetzelfde online tool wil gebruiken.
#72 Webinargeek – NL
Het enige Nederlandse webinarsysteem voor live en evergreen webinars. Dit heeft als voordeel dat je eenvoudig betalingen kan koppelen aan je webinarsysteem. De ondersteuning is supergoed!
#73 Webinarjam
Een Amerikaans webinar tool voor live webinars en evergreen webinars (opgenomen webinars).
Het biedt goede mogelijkheden voor marketing van je webinar. En via een webshop link zorg je dat je webinar maar door 1 persoon gevolgd kan worden.
Online tools voor marketing
Online marketing is onlosmakelijk verbonden met online ondernemen en met online tools. Hier een beperkte selectie handige tools die niet mogen ontbreken in jouw online toolbox.
#74 Answer the Public
De online tool voor blogonderwerpen. Deze supertool helpt je om te ontdekken waar mensen naar zoeken op het internet. En het fijne is dat je in deze tool ook je land op Nederland en taal op Nederlands kan zetten. Veel andere tools zijn helemaal Engelstalig.
Online samenwerken
Dankzij Corona weet iedereen dat online samenwerken een prima alternatief is. En gelukkig zijn er veel handige tools om samen te brainstormen, te overleggen, gegevens uit te wisselen en samen aan documenten te werken. Efficient ondernemen en werken was nog nooit zo gemakkelijk.
- Online tools voor overleg en samenwerken
#75 Miro – Tip
Als je ooit een online brainstorm gedaan hebt via Miro, wil je niet meer anders. Deze handige tool maakt het supergemakkelijk om nieuwe ideeën en plannen uit te werken met een team.
#76 Zoom
Inmiddels is de hele wereld bekend met Zoom. En aangezien ze hun privacy en beveiliging in hoog tempo op orde gebracht hebben, is het een geliefde tool voor online ondernemen, online lesgeven en online overleggen.
#77 mmhmm (geen grap :-))
Presenteren via Zoom is soms een beetje saai. Daarom is er mmhmm . Eigenlijk maakt deze leuke en handige online tool samenwerken en presenteren veel leuker.
Deze online tool is een ware ontdekking! Probeer het uit en je snapt waarom het er is 🙂
#78 Whereby
Snel en eenvoudig overleggen met een paar mensen?
Zonder dat iemand een app hoeft te downloaden of een account hoeft aan te maken? Het kan met deze online tool. Ontdek hier hoe het werkt.
#79 Krisp
Deze super handige online tool is een add on die je bij elke videoconferencing tool kan gebruiken.
Het filtert achtergrond geluiden van jou en van je medevolgers. De opname wordt kristalhelder, zonder bijgeluiden. Hoe cool is dat?
#80 WeTransfer
Grote bestanden kan je niet per e-mail versturen. Daarom is deze handige tool van Nederlandse bodem zo populair. Je bestand wordt tijdelijk geupload naar de server van Wetransfer waarna de ontvanger een week de tijd heeft om je bestand te downloaden.
- Cloud opslag systemen
Sla gegevens op in de cloud, zodat je ze gemakkelijk kan delen met anderen. Maar zorg ook dat ze veilig zijn of in elk geval zo veilig als nodig. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een cloudopslagsysteem.
#81 Mega
Anonimiteit en privacy, daar staat dit Nieuw Zeelandse bedrijf voor. Dat betekent dat zij geen toegang hebben tot jouw gegevens. Ze kunnen je dus ook niet helpen als je je toegang verliest 🙂 Het is supersimpel om bestanden beschikbaar te stellen aan derden via een (beschermde) link.
#82 Google Drive
Bijna tegenhanger van Mega. Gratis, veelgebruikt en te koppelen met heel veel online tools. Bij Google is jouw data niet afgeschermd, dus je weet nooit of het bedrijf jouw data analyseert of bekijkt.
#83 Bit.ai
Online samenwerken aan bestanden zonder dat je eindeloos versies heen en weer stuurt of uploadt. Het kan met Bit.ai.
#84 Vimeo
Video opslaan kost nogal wat ruimte. Vandaar dat je video’s niet op je eigen computer wil opslaan. Vimeo is een prima optie, zeker als je video’s wil afschermen en wil samenwerken aan video’s.
Het grootste voordeel: als je een nieuwe versie van een video uploadt, kan je de oude vervangen, waardoor de link hetzelfde blijft. Verder krijgen je kijkers geen reclame wat in veel situaties een zegen is.
#85 Youtube
Youtube is meer een marketing tool dan een goede online opslag voor je video’s. Let goed op, je kanaal kan zomaar geblokkeerd worden als Google (geautomatiseerd) vindt dat je niet aan de richtlijnen voldoet.
Dus gebruik het niet om belangrijke video’s te bewaren. Voor marketing daarentegen is het een supertool1
Automatiseren met deze handige tools
Bij automatiseren denken veel ondernemers aan marketing en salesfunnels. Maar er is zoveel meer mogelijk! Deze twee handige tools verbinden werkelijk alle denkbare online tools met elkaar, zodat gegevens delen via e-mail totaal overbodig wordt.
#86 Zapier
Inmiddels een good oldie die heel bekend is: Zapier.
Kies twee online tools en beslis welke actie volgt op welke trigger, zodat dat van de ene tool doorgegeven wordt aan de andere tool.
#87 Automate
In de basis werkt Automate hetzelfde als Zapier. De kosten zijn (nog) wat lager en de gratis versie biedt meer. En Automate heeft nog niet alle koppelingen die Zapier biedt.
Onderzoek wat je klanten, prospects denken of willen met deze fijne online tools
Surveys, onderzoeken, intakes en allerlei andere redenen om vragen te stellen aan klanten, bezoekers van je website of leads. Dat kan met deze tools.
#88 Typeform
Supermooie opmaak en verschillende soorten vragen maken Typeform een aantrekkelijke tool om mensen te bevragen.
Het is een feestje om vragen te beantwoorden.
De logica die je in kan bouwen zorgt ervoor dat respondenten alleen die vragen krijgen die voor hen relevant zijn.
# 89 Google Forms
Een product uit de Google suite, gratis te gebruiken. Het heeft minder mogelijkheden om de look en feel aan te passen, maar je kan ook allerlei verschillende vragen opnemen in je lijst. Er zit logica in, maar minder dan in Typeform.
Handig apps allerlei
Sommige apps zijn niet te vangen in een categorie. Daarom staan ze hieronder.
#90 EpocCam (iPhone)
Geen zin om een aparte webcam aan te schaffen? Met deze app tover je je iPhone om in een webcam die je vanuit allerlei programma’s – zoals Zoom – kan gebruiken. In tegenstelling tot veel andere soortgelijke apps, kan je in deze je camera omschakelen.
#91 Clubhouse
Nog niet zo lang op het toneel. Clubhouse is een app waarin je in contact komt met anderen van over de hele wereld en bespreek allerlei onderwerpen. Neem deel aan gesprekken in rooms en verdwijn ook geruisloos als je het niets voor je is. Audio only is de kracht van dit platform.
#92 Kinemaster
Een gratis app voor je smartphone om video’s te bewerken. En het is een power app. Je kan eigenlijk alles wat je met videobewerkingssoftware ook kan, zelfs chroma key of greenscreen bewerkingen.
#93 Quik
De tegenhanger van Kinemaster. Het kan supersimpel.
Maak heel eenvoudig en snel een korte video van foto’s of van video shots. Sla het resultaat op op je smartphone of deel het op social media.
Met de templates maak je echte “WOW” video’s in een handomdraai. Oh en quik is van GoPro, dus als je een Go Pro hebt, krijg je nog meer mogelijkheden.
#94 Braintoss
Soms wil je even iets noteren om het niet te vergeten. Dat kan heel eenvoudig met braintoss.
Handige online tools allerlei
Sommige tools zijn gewoon handig. Die laten zich niet in een aparte categorie vangen.
#95 Bitly
De url verkorter Bitly gebruik je als je een superlange URL hebt om te delen, zo eentje die niemand kan onthouden. In bitly verkort je niet alleen de url, je kan er ook je eigen tekst van maken. Handig als je ‘m moet onthouden.
#96 Getnada
Je wil niet altijd je e-mailadres achterlaten. Bijvoorbeeld als je een online tool wil uitproberen of als je een pdf downloadt.
Met GetNada maak je een anoniem e-mailadres dat je ook weer weg kan gooien.
Het mooie is, itt bijvoobeeld 10 minute mail, dat je ook langer gebruik kan maken van de mailbox, net zolang als je het nodig hebt. Het is gratis, maar wel vol reclame 🙂
#97 Online wachtwoordgenerator
Gek kan je worden van het maken van nieuwe wachtwoorden. Met deze praktische online tool geef je aan hoe lang je wachtwoord moet zijn, welke tekens er in moeten en met een druk op de knop krijg je een wachtwoord. Zo hoef je geen gebruik te maken van de Google wachtwoordentool.
#98 Pexels (gratis foto’s)
Er zijn heel veel sites voor gratis foto’s en video’s. Maar Pexels is mijn favoriet, vanwege de hoge kwaliteit en de optie om ze op te slaan (mits je een account maakt).
#99 Small pdf
Soms is een pdf te groot om te uploaden of te groot om te versturen. Verklein je pdf eenvoudig met deze handige tool. Maar je kan er veel meer mee, zoals twee PDF bestanden samenvoegen of een PDF naar Word omzetten.
#100 PDF escape
Ken je dat? Een online werkboek waar je niks kan toevoegen. Met PDF escape voeg je eenvoudig invulbare veldjes toe – checkboxen, tekstvelden – zodat degene die je PDF downloadt, meteen kan invullen.
#101 PDF convert
Stel je hebt een mooi artikel gevonden op een website en je wil het nog eens nalezen. Met deze slimme tool maak je er in een paar seconden een pdf van, die je rustig kan nalezen.
Mis je nog een handig online tool?
Laat het me weten.
Geen idee hoe je de beste online tools kiest voor jouw business?
Beste tools voor online ondernemen
Ben jij een ondernemer of businesscoach? Dan ligt je focus vaak niet bij online tools, maar bij klanten. En gelijk heb je natuurlijk! Dat is waarom je ondernemer bent geworden.
Het uitzoeken van de juiste e-mail-marketingsoftware kan veel tijd in beslag nemen. Te veel tijd! En dan moet je ook nog leren om de software goed te kunnen inzetten.
Toch worden online tools steeds belangrijker in een digitaliserende wereld. Een online tool kan écht het verschil maken.
Daarom zijn wij er om jou te helpen. Wij helpen ondernemers om snel de beste keuze te maken voor tools in hun bedrijf. Tools die jouw business kunnen helpen groeien.
Meer weten over howtohotspot.nl en wat wij voor jouw business kunnen betekenen? Vraag een persoonlijk gesprek aan.