HowTo Hotspot

foto mirjan achter laptop lachend e1566295807679

Bibliotheek met voor online tools

Bespaart €€

Tool uitlegvideo's laten maken kost veel geld. HowTo hotspot heeft een efficient proces ontwikkeld om video's te maken en te onderhouden. Dat houdt de prijzen laag.

Bespaart tijd

Jij of je team zijn veel tijd kwijt aan het maken en onderhouden van de tutorial video's. En elke update binnen een tool, vraagt dezelfde tijdsinvestering.

Ontzorgt

De bibliotheek van HowTo Hotspot wordt onderhouden en uitgebreid. Als er betere tools komen, kunnen we je de nieuwste tools bieden. En onderhoud vindt plaats op de achtergrond.

Voor wie?

Dan zijn (online) tools erg belangrijk voor jouw klanten.

Hoe bied je de kennis over tools aan?
Maak je zelf video’s of een van je teamleden?
Of doe je dat misschien niet, omdat het te veel gedoe is en wel erg duur?

Hoe zou het zijn

zodat jij en je team zich kunnen focussen op je klanten, de inhoud van je programma en je marketing?

HET KAN!

Bij HowTo Hotspot.

What’s in a name?

De naam zegt het al, de hotspot voor how to’s, uitlegvideo’s van talloze online tools die voor elke ondernemer in deze tijd onontbeerlijk zijn. Tools voor e-mailmarketing, voor social media marketing, voor online samenwerken met klanten en een team, tools voor visuele content (video en afbeeldingen), en nog veel meer.

Regelmatig voegen we nieuwe tools toe, want we houden de ontwikkelingen in het veld bij. Voor nieuwe functies worden nieuwe video’s gemaakt die weer aan de bibliotheek toegevoegd worden. En we houden bij of er vernieuwingen zijn die automatisch voor jou beschikbaar komen. Daar merk je niets van.

Jouw team heeft er dus geen omkijken naar nadat het eenmaal is ingericht.

Het bespaart je enorm veel kosten. Een serie video’s maken waarin Canva of ActiveCampaign wordt uitgelegd, inclusief editing, exporteren en uploaden is al gauw meer dan een dag werk. Reken maar uit!

En dan zit daar nog niet in wat het kost om bij te houden of er nieuwe mogelijkheden zijn of dat de look & feel veranderd is, waardoor alles opnieuw opgenomen moet worden.

Het doel van de HowTo tutorials van HowTo hotspot is dat klanten niet alleen snel en gemakkelijk leren hoe iets werkt, maar dat ze ook snel weer even terugkijken. Want vaak leer je iets met een bepaald doel, iets maken of inrichten, en als het staat, dan vergeet je het net zo snel weer 🙂

Ook daarbij helpen de HowTo tutorial video’s en daarom zijn ze kort en behandelen één onderwerp. 

Maar… je kan het ook zelf doen

Als je net video’s gemaakt hebt, lijkt het misschien niet zo slim om nu weer te investeren. 

Bereid je dan wel voor op een een nieuwe investering, want tools worden met grote regelmaat veranderd. Soms worden extra functies toegevoegd, soms wordt alleen de look en feel veranderd en soms wordt alles op zijn kop gezet. 

De afgelopen jaren heb ik voor ruim 20% van de tools nieuwe video’s moeten opnemen. En dat waren niet de minste tools, maar denk onder andere aan  Mailchimp, ActiveCampaign, Canva. Zoom en Buffer.
De tweede keer gaat misschien ietsje sneller dan de allereerste keer, maar een video opnemen, editen, exporteren, uploaden, alle settings goed zetten kost gewoon veel tijd. 

Zeker als je niet met regelmaat tutorial video’s opneemt.

Binnen HowTo Hotspot hebben we een hele straat ingericht, waardoor het hele proces lekker efficiënt verloopt. Van checken wat er precies veranderd is tot en met het beheer van de verschillende versies is een strak geoliede machine. 

Hoe kan jij tool uitlegvideo’s bestellen ?

In 3 stappen zorgen we samen dat  jouw klanten snel toegang hebben tot de uitlegvideo’s die hen het beste kunnen helpen. 

Het streven is om dat binnen een werkweek voor elkaar te krijgen. 

Stap 1 

Via het aanvraagformulier selecteer je de tool of tools die voor jouw klanten interessant zijn.
Je geeft aan het einde van het formulier aan of je je eigen branding zou willen toevoegen en slaat het formulier op.

Binnen 48uur nemen we contact met je op om je wensen door te spreken.
Heb je hulp nodig bij de keuze? 

Dan bespreken we samen wat je nodig hebt.

Is alles duidelijk? 
Dan krijg je meteen een offerte.

Klik hier om naar het aanvraagformulier te gaan, waar je het overzicht van alle tools vindt.

Stap 2

Je accepteert online de offerte en je ontvangt een factuur.

Intussen gaan wij voor je aan de slag en zorgen we dat de geselecteerde video’s in jouw academie ontsloten kunnen worden. 

Je krijgt van ons een lijst met omschrijvingen en linkjes, in een logische volgorde. 

Na betaling ontvang je direct een lijst met de linkjes naar de video’s van de tools die je hebt geselecteerd.

 

Stap 3

Voeg de linkjes eenmalig toe aan je online academie en jouw klanten hebben direct toegang tot de video’s. 

Het toevoegen van de linkjes kunnen we eventueel ook voor je regelen. 

Onderhoud van de video’s gebeurt op de achtergrond en na elk kwartaal ontvang je de gebruikscijfers van ‘jouw’ video’s.

Prijs

Elke tool wordt uitgelegd in een serie korte video’s, zodat het (terug)vinden van een bepaalde functie of optie heel gemakkelijk is en snel helder wordt welke mogelijkheden een tool biedt. Je kan je voorstellen dat voor een uitgebreide tool meer video’s nodig zijn dan voor een relatief eenvoudige. Daarom heeft elke tool zijn eigen prijs.

Eigen branding

Tegen een meerprijs voegen we jouw eigen branding toe.  Elke video wordt voorzien van je thumbnail, kleuren en evt outro video (max 10s). De oplevering van de lijst met linkjes duurt dan ook iets langer dan wanneer je de standaard HowToHotspot branding aanvraagt.

Totaal ontzorgd

Voor elke tool verzorgen wij op de achtergrond updates en vernieuwingen. Jij en je team merken er niets van en hoeven ook niets te doen. Alleen bij nieuwe video's voor nieuwe functies in een tool vragen we je om een linkje toe te voegen aan je online omgeving.

Waarom deze service?

Sinds 1996 houd ik, Mirjan van der Meijden, me bezig met hoe software het werk van professionals gemakkelijker kan maken. Eerst in het wetenschappelijk onderzoek, toen als ICT consultant in ziekenhuizen en nu als software expert voor online ondernemen.

Het is namelijk mijn stellige overtuiging dat software bedoeld is om ons (werkende) leven gemakkelijker te maken.
Daar draag ik graag op allerlei manieren aan bij. 

Via mijn blog, howtohotspot.nl, en door een bibliotheek van Nederlandstalige uitlegvideo’s bij te houden voor online professionals.

Zij moeten doen waar zij goed in zijn en met ondersteuning van software hun bedrijf zo efficiënt mogelijk inrichten. Een dagelijkse puzzel of tijdverdrijf met software is misschien leuk, maar niet effectief.

Als business coach wil je je klanten helpen met de opbouw of uitbouw van hun bedrijf. Je wil niet heel veel tijd en energie steken in het uitleggen van software.

Geldt dat voor jou?

Neem dan gerust contact met me op.

mirjan-van-der-meijden-telefoneert

Twijfel je?

Het kan natuurlijk dat je je afvraagt of dit een goede keuze voor jou en jouw bedrijf is. 

Waarom zou ik tool tutorials aanbieden

Vind je het motto ‘Google is your friend’ helemaal prima en verwacht je van je klanten dat ze zelf wel uitvinden wat nodig is? Bedenk dan eens hoeveel meer service je kan bieden door op het juiste moment in je programma niet alleen de strategie, maar ook de uitleg aan te bieden. Ze komen bij jou om hun business op of uit te bouwen en hoe fijn is het om daar de focus op te houden? Je onderscheidt je van je collega’s, zeker weten.

Ik heb net in tool uitlegvideo's geïnvesteerd

Misschien heb je net geïnvesteerd in het (laten) maken van tool video’s. En denk je nu dat het zonde van je tijd en/of geld is.

Tot de eerstvolgende update lijkt dat misschien zo. Maar als je je tutorial video’s uitbesteedt, heb je er geen omkijken naar.
Updates worden automatisch en op de achtergrond gedaan, zonder dat je het merkt.

Ik wil graag invloed op welke tools klanten leren

Uiteraard! Jij kent jouw klanten het beste en weet wat zij nodig hebben.

Daarom is de bibliotheek ook voorzien van allerlei verschillende tools, voor verschillende expert niveau’s en kies jij zelf welke voor jouw academie passend zijn.

Veel gestelde vragen

Het aantal beschikbare tools is te groot om dat hier even aan te geven. 

Op het aanvraagformulier vind je alle tools terug. 

Klik hier om het aanvraagformulier te openen en te bekijken voor welke tools uitlegvideo’s beschikbaar zijn.

Het kan natuurlijk dat je graag tutorial video’s zou aanbieden van een tool die nog niet in de bibliotheek beschikbaar is. 

Neem dan even contact met ons op. We zijn altijd bereid om mee te denken en eventueel extra tools toe te voegen. Sowieso breiden we ons assortiment uit op basis van de behoefte in de markt, dus neem contact op als je iets mist. 

Vul de offerte aanvraag in. In deze aanvraag geef je aan in welke tools je interesse hebt en we nemen binnen 48uur contact met je op.

Klik hier om de offerte aanvraag in te vullen.

Het hangt helemaal af van jouw behoefte. Je kan al starten met 1 tool; per tool neem je wel alle video’s af. 

Tegen meerprijs is het zeker mogelijk om je eigen branding, bestaande uit een thumbnail, outro video en kleuren van de player toe te voegen. 

Standaard zijn alle video’s voorzien van HowTo Hotspot branding.

Als je een template voor de thumbnail, je branding kleuren en een outro video (max 10 s) aanlevert, verwerken we die in de video’s. 
Dit kost tijd, dus we vragen maximaal een week om dit voor je in te regelen. Hoe lang het precies duurt,  hangt af van het aantal tools dat je bestelt.

Per tool betaal je een vast bedrag per jaar. De prijzen variëren van €150 tot €500 excl BTW. 

Het bedrag per tool verschilt, omdat het aantal video’s per tool afhangt van de omvang en de complexiteit van een tool.

Daarom werken we het liefst met een offerte aanvraag, zodat we je op maat een offerte doen. 

In dat bedrag zit het beschikbaar stellen van de linkjes die je nodig hebt voor je eigen online academie, het onderhoud van de video’s en uitbreiding van functionaliteit.

Verder ontvang je per kwartaal een rapportage over het gebruik van de video’s in jouw academie. 

We factureren per jaar. Als je tussentijds besluit te stoppen met de online omgeving, geven we geen geld terug.

Helaas is dat niet mogelijk. De reden is dat wij het belangrijk vinden dat de video’s up-to-date blijven.

Dat kunnen we alleen garanderen als wij de bron beheren. 

Als een tool die jij gekozen hebt, onverhoopt stopt, zullen we je een alternatief aanbieden. 

Mocht dat niet voorhanden zijn of je wil dat niet. Dan krijg je het geld terug naar rato van de periode dat je gebruik hebt kunnen maken van de video’s. 

Als je niet zo goed weet welke tools handig zijn om aan te bieden aan je klanten, neem dan contact op.

We helpen je graag met het maken van een passende selectie.

Dat kan zeker. In een demo omgeving vind je een paar voorbeelden van video’s.

Let wel op:

De weergave in deze demo omgeving kan natuurlijk verschillen van de weergave in jouw eigen academie.