review-tools-vimeo

Slimme functie voor samenwerken in Vimeo

Samenwerken in Vimeo is nieuw!

Werk jij met video’s in je bedrijf?

En heb je wel eens behoefte aan feedback?

Dat is vaak lastig, omdat video-bestanden relatief groot zijn en het terugkoppelen op minuut en seconde niveau is een gedoe. Degene die je video bekijkt (ook al ben je het zelf) moet precies aangeven op welk time stamp de opmerking betrekking heeft.

Vanaf nu kan het veel gemakkelijker. In Vimeo.

Vimeo is een platform om video’s op te slaan en te beheren. Afhankelijk van je abonnement krijg je meer of minder mogelijkheden. In het PRO abonnement (en hoger) heeft Vimeo de Review tools toegevoegd.

Video laten reviewen binnen Vimeo

En met deze review tools biedt het de mogelijkheid om anderen jouw video te laten reviewen en hun feedback achter te laten via een privė – afgeschermde –  link. Je raadt het al, dat kan op het exacte moment in de video waar de opmerking betrekking heeft. Zo kan je meerdere reviewers aan het werk zetten om een video te beoordelen.

Je nodigt reviewers uit met een speciale link, zodat ze niets hoeven te downloaden of onthouden.

Maar er is meer.

En de feedback weer binnen Vimeo bekijken

Jij kan de video afspelen en de commentaren bekijken. Veel handiger is om door de commentaren heen te ‘springen’ om ze zo te bekijken en te beantwoorden.

Als je de feedback verwerkt hebt in je video of in je administratie, sluit je de opmerking met een simpel vinkje.

Deze relatief simpele functie maakt het samenwerken in Vimeo door feedback te vragen heel eenvoudig.

Een nieuwe versie van je video kan je vervolgens via Replace Video uploaden, zodat de link hetzelfde blijft. Bovendien geeft Versiebeheer de optie om terug te gaan naar eerdere versies van de video.

Je vindt Review tools in de settings, onder Collaboration. Switch Enable private review page aan en je kan aan de slag.

Simpel en doeltreffend!

Heb jij behoefte aan uitleg over dit soort handige functies in Vimeo en andere tools? Vraag dan de wekelijkse tips en tricks aan van HowToHotspot.