blog je scherm opnemen

Binnen een paar klikken jouw scherm opnemen en delen met anderen

Als mensen informatie horen of lezen, herinneren ze zich na drie dagen daar nog maar 10 procent van. Maar als er een relevante afbeeldingen of video bij de
informatie staat weet iedereen drie dagen later nog 65% van de boodschap te herinneren.

Een ongekend verschil dat eenvoudig te verklaren is. We zijn namelijk allemaal visueel ingesteld. We kijken veel liever naar een afbeelding of video dan dat we een heel lang verhaal moeten aanhoren of lezen.

Een beeld of video zegt meer dan duizend woorden

Als we kijken naar de Facebook-pagina’s van de grootste 100 merken ter wereld, dan zien we dit ook terug in de statistieken. Ongeveer 80% van alle geplaatste berichten bevat een video of afbeelding. Deze berichten waren verantwoordelijk voor 92% van alle interacties.

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App

Nog een paar interessante statistieken

✅ Op tweets met afbeeldingen wordt 18% meer geklikt. Ze worden 89% vaker toegevoegd als een favoriete tweet en 150% meer geretweet.

✅ Facebook-campagnes met visuele content genereren 65% meer engagement dan campagnes zonder visuele content.

✅ Content met relevante beelden krijgt maar liefst 94% meer views dan puur tekstuele content.

✅ Bezoekers van een webshop kijken veel liever naar een productvideo dan dat ze erover moeten lezen.

Voor welke doelgroepen werkt het?

Eigenlijk voor iedereen! Wij mensen zijn allemaal visueel ingesteld. Of je nou producten verkoopt via een webshop of belangrijke resultaten gaat delen met

een bankdirecteur: iedereen bekijkt liever beelden dan het lezen van een hele lange e-mail.

Waar je ook werkt. Je kunt er je voordeel mee doen door zoveel mogelijk visueel te maken. Je maakt hiermee meer impact en de boodschap blijft beter hangen. Zolang het maar geen overkill wordt natuurlijk. Door te veel of te drukke afbeeldingen kan het ook juist afleiden van waar het om gaat.

Waarom zijn we allemaal visueel ingesteld?

We hechten steeds meer waarde aan goede visuals, maar waar komt dat door? Eigenlijk om de logische reden dat we steeds meer social mediaberichtjes, mailtjes, appjes, sms’jes en reclames naar onze hoofd geslingerd krijgen. Om af en toe gek van te worden natuurlijk.

En daarom filtert ons brein alleen de meest behapbare elementen uit een bericht. En vaak zijn dat afbeeldingen of video’s die in één opslag meer zeggen dan duizend woorden. Dat scheelt weer een hoop energie en tijd voor je hersenen. We zien het wel, maar registreren het dus niet.

Voordelen van het scherm opnemen

Een tool om eenvoudig jouw scherm op te nemen en te kunnen delen met anderen is in de 21e eeuw onmisbaar. Als ondernemer, businesscoach of zakelijke professional hoort zo’n tool zeker thuis in jouw gereedschapskistje. Het opnemen van jouw scherm heeft een aantal grote voordelen:

✅  Deel resultaten op een boeiende manier. Niet meer via een lange e-mail, maar een kort filmpje met persoonlijk commentaar.

✅  Geef advies dat beter aankomt. Geef je bijvoorbeeld advies over conversieoptimalisatie van een webshop? Met het delen van jouw scherm kun je direct de verbeterpunten laten zien.

✅  Bespaar tijd. Je bespaart tijd doordat je niet meer lange e-mails hoeft te versturen waarbij je moet zoeken naar de juiste woorden. Je kunt het nu direct laten zien aan je klant of team, via een video.

✅  Ontvang positieve reacties. Uit eigen ervaring weten wij dat het versturen van een persoonlijke video altijd goed wordt ontvangen. De ontvanger voelt zich speciaal, want de video is speciaal gemaakt voor diegene.

✅  Maak meer impact doordat de boodschap veel beter overkomt en blijft hangen.  

Scherm opnemen met CamStudio (Windows)

Er zijn veel tools waarmee je gratis jouw scherm kunt opnemen op een Windows apparaat. Een bekende en geliefde tool voor Windows is CamStudio.

Met CamStudio kun je op een vrij simpele manier scherm- en geluidsopnames maken. De tool is geheel gratis. Dit is ook terug te zien in de mogelijkheden, maar voor een gratis tool doet het wat het moet doen.

De voor- en nadelen van CamStudio voor jou op een rijtje:

✅  Gratis tool

✅  Goede kwaliteit video’s

✅  Geen last van watermerken

❌  Het beeld kan af en toe stotteren

❌  Geen uitgebreide mogelijkheden

Ook kun je andere tools gebruiken op Windows apparaten, zoals Apowersoft Screencast, Open Broadcasting Software en Screencast-O-Matic.

Scherm opnemen op Mac met QuickTime

Iedere Mac wordt standaard geleverd met het programma QuickTime. Misschien ken je het al. Veel mensen met een Mac kennen alleen de verborgen functie van QuickTime niet en dat is: jouw scherm opnemen!

✅  Gratis tool

✅  Goede kwaliteit video’s

✅  Geen last van watermerken

❌  Wordt niet meer verder ontwikkeld door Apple.

De oplossing voor beide besturingssystemen

Ook is er een goede oplossing voor beide besturingssystemen. Wissel jij een Mac apparaat wel eens af met een Windows apparaat? Dan kan een hybride oplossing erg handig zijn.

Ook is er een goede oplossing voor beide besturingssystemen. Wissel jij een Mac apparaat wel eens af met een Windows apparaat? Dan kan een hybride oplossing erg handig zijn.

Maak kennis met Screencastify

Screencastify is een Google Chrome extensie die je eenvoudig gratis kunt downloaden. Screencastify blinkt echt uit in zijn eenvoud. Je downloadt de Chrome extensie en je kunt direct aan de slag. Je hoeft dus geen software te downloaden. Je kunt de extensie downloaden via de Chrome Web Store. Na het downloaden zie je het icoontje van Screencastify als extensie in Chrome verschijnen en kun je direct jouw beeldscherm opnemen.

Hierbij kun je ook kiezen voor de optie om jezelf te filmen. Je ziet dan jezelf in het klein rechts onderin. Ook heb je de optie om spraak op te nemen. Ideaal voor als je iets erbij wil uitleggen.

Vervolgens kun je de video eenvoudig uploaden naar YouTube of plaatsen in Google Drive. Ook kan de video gedownload worden naar een computer. Mocht je de video willen versturen naar iemand, dan kun je ook een linkje aanmaken en naar iemand sturen. Zodra diegene op de link klikt, wordt automatisch de video afgespeeld. Handig!

Met Screencastify kun je zowel je scherm opnemen op Windows als Apple apparaten. Zolang je maar gebruikmaakt van Chrome als webbrowser.

De voordelen van Screencastify voor jou op een rijtje

Miljoenen mensen gebruiken Screencastify om video’s op te nemen, te bewerken en te delen. Hierbij profiteren ze van de volgende voordelen:

✅  Blinkt uit in zijn eenvoud. Je downloadt de Chrome extensie en je kunt direct aan de slag.

✅  Zowel te gebruiken op Windows als op Mac.

✅  Je hoeft geen software te downloaden.

✅  Je kunt Screencastify gratis gebruiken. Je kunt dan video’s opnemen die niet langer duren dan 5 minuten.

✅  De opgenomen video’s kun je zeer gemakkelijk delen. Upload het direct naar YouTube, plaats het in Google Drive of deel een link en verstuur het naar anderen.

✅  Je kunt ook jezelf filmen en geluidsopnames toevoegen.

✅  Goede kwaliteit video’s.

✅  Je kunt 1 specifiek tabblad opnemen, maar ook je volledige desktop.

❌ Langer dan 5 minuten willen opnemen? Dan betaal je slechts $49 per jaar. Omgerekend zo’n € 3,40 per maand.

❌  Niet direct te gebruiken in een andere browser dan Google Chrome, zoals bijvoorbeeld Safari of Internet Explorer. Dit kun je wel vrij eenvoudig oplossen door Screencastify te starten in Google Chrome. Vervolgens selecteer je de optie om jouw gehele scherm te laten opnemen. Als je daarna navigeert naar een andere browser loopt de opname gewoon door.

Conclusie: welke tool moet ik kiezen om mijn beeldscherm op te nemen?

Genoeg opties om uit te kiezen. Je krijgt er spontaan keuzestress van. Maar eigenlijk is de keuze vrij eenvoudig en is het ook een kwestie van zelf testen welke tool het beste bij jou past.

Werk je op een Windows apparaat en heb je nog geen ervaring met het opnemen van jouw scherm? Kies dan voor Camstudio. Een gratis tool waar je wel even mee vooruit kan.

Voor Mac apparaten kan ik QuickTime aanraden. Ook dit is een gratis tool die goed functioneert.

Beide gratis tools hebben hun beperkingen. Loop jij tegen bepaalde beperkingen aan? Dan kun je overstappen naar de betaalde versie van Screencastify. Deze tool werkt zowel op Windows als Mac apparaten en blinkt uit in zijn eenvoud, maar zit vol met extra functionaliteiten. Met deze tool lever je op ieder apparaat opnames van topkwaliteit die je met één druk op de knop eenvoudig kunt plaatsen op YouTube of Google Drive.

Ook kun je een linkje versturen naar iemand anders. Wanneer iemand op de link klikt, speelt automatisch de schermopname af.

De beste tools voor online ondernemen

Handig overzicht

Interesse in andere krachtige tools om efficiënter en effectiever te ondernemen? Lees mijn uitgebreide artikel over efficiënter en effectiever ondernemen.

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App