blog 8 beste e-mailmarketing

De 8 beste e-mail marketingtools om jouw business te laten groeien in 2021

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App

Zoek je naar nieuwe manieren om jouw business verder te laten groeien? Dan is het kiezen van een e-mail marketingstrategie een goede keuze!

Volgens veel onderzoeken ligt het rendement van een gedegen email marketingstrategie op zo’n 3200%. Ook wordt e-mailmarketing gezien als de beste manier om klanten vast te houden. 45% van alle consumenten ontvangt graag e-mails van hun favoriete merken.

De dood van e-mail is al een aantal keer voorspeld. Maar tevergeefs blijft e-mail springlevend! Sterker nog, het aantal verzonden e-mails neemt jaarlijks alleen maar toe.

E-mail is eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom is een gedegen e-mail marketingstrategie niet alleen voor nu een juiste keuze, maar ook voor de toekomst. Zorg ervoor dat je het maximale uit jouw e-mail marketingstrategie haalt met onze 8 beste e-mail marketingtools.

Inhoud

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van marketing waarbij een ondernemer klantencontact onderhoudt en klanten informeert over updates en producten via e-mail. Hiervoor worden speciale softwareprogramma’s gebruikt, genaamd e-mailmarketing tools.

E-mail marketing is een echt pushkanaal. Het kan zowel bijdragen aan het behouden van naamsbekendheid als het stimuleren van aankopen. Hierbij ligt het aan de inhoud van de e-mail.

E-mailmarketing kun je bijvoorbeeld inzetten om:

✅  Na verkoop van een product of dienst, automatisch na 14 dagen aan de klant te vragen hoe het product of dienst is bevallen.

✅  Nieuwe acties of producten/diensten promoten door klanten uit het verleden op de hoogte te brengen.

✅  Potentiële klanten, die bijvoorbeeld een whitepaper hebben gedownload, te activeren om een product of dienst te kopen.

✅  In contact blijven met de klant om klantloyaliteit op te bouwen door bijvoorbeeld leuke content, zonder de intentie om iets te verkopen, te delen met alle klanten. Uiteraard is het dan belangrijk dat de content van waarde is voor het klantenbestand.

Voordelen van e-mailmarketing

E-mail marketing kent veel voordelen en is daardoor een marketinginstrument met enorm veel potentie:

✅  De kosten zijn laag (vaak gratis tot 500 contacten)

✅  Erg duurzaam

✅  Ideale manier om klantloyaliteit op te bouwen. Je blijft in beeld bij de klant

✅  Activeert jouw klantenbestand om opnieuw te kopen

✅  Meer websitebezoekers

✅  Meer verkopen

✅  Makkelijk te meten resultaten

✅  Volledig te automatiseren

E-mailmarketingsoftware

Een belangrijk onderdeel van een e-mail marketingstrategie is geschikte e-mail-marketingsoftware. Met e-mail-marketingsoftware verstuur je automatisch en op grote schaal e-mails naar een deel van of het gehele klantenbestand.

In  e-mail-marketingsoftware zitten allerlei functies die het verzamelen van contacten, versturen van (geautomatiseerde) e-mails en mensen laten uitschrijven ondersteunen.

Hiervoor biedt de software met inschrijfformulieren de mogelijkheid om contacten in groepen te verdelen (segmenteren), plannen van e-mails, het opmaken van de e-mails en geautomatiseerd series e-mails versturen.

Hoe krijg je mensen op je e-maillijst

De inschrijfformulieren kun je koppelen aan je website of met een link delen in e-mails of op social media. Zo kan iemand die interesse heeft gemakkelijk zijn of haar gegevens achterlaten.

Een goede manier om een potentiële klant zijn e-mail te vragen, is om in ruil daarvoor iets terug te geven. Denk aan een whitepaper of een handige lijst.

Je zult merken dat wanneer je iets geeft, het aantal e-mailadressen enorm zal stijgen. Dit betekent weer meer mensen op je e-maillijst. Een win-win situatie voor zowel jou als de potentiële klant.

Welke functies heeft e-mailmarketingsoftware?

E-mailmarketing software moet minimaal de volgende functies ondersteunen:

  1. Het verzamelen van contacten. Hiervoor zijn inschrijfformulieren het allerbelangrijkste, maar ook koppelingen met andere programma’s zijn praktisch.
  2. Versturen van e-mailcampagnes. Elk programma ondersteunt het maken van een mooie e-mail, het inplannen van de mails en de basisstatistieken.
  3. Versturen van geautomatiseerde e-mailcampagnes. De mogelijkheden voor geautomatiseerde e-mailcampagnes verschillen per tool. Denk hierbij aan een serie e-mails die iemand die zich inschrijft met tussenpozen van een paar dagen ontvangt.
  4. Segmenteren van contacten. Contacten onderbrengen in bepaalde groepen op basis van specifieke kenmerken maakt het mogelijk om heel gericht informatie te versturen. De mogelijkheden hiervoor verschillen heel erg per tool.
  5. Statistieken. Hoe vaak wordt een e-mail geopend? Op welke linkjes binnen de e-mail wordt geklikt? Wanneer openen mensen de e-mails het vaakst? Dit zijn allemaal vragen die je graag wil terugzien in de statistieken van het programma.

Welke e-mail marketing (software) tools zijn er allemaal?

In de markt is een groot aantal aanbieders van e-mail marketingtools, zowel Nederlandstalige als Engelstalige.

Hieronder vind je een overzicht van veelgebruikte tools voor e-mail marketing.

Een veelgebruikt e-mailmarketingsysteem onder online ondernemers. De relatief lage prijs (vanaf €9/mnd) en uitgebreide mogelijkheden maken het zeer aantrekkelijk.

De tags in combinatie met automatiseringen betekenen dat heel flexibel funnels gebouwd worden. 

Je kan het zelfs uitbouwen tot CRM systeem (vanaf Plus abonnement). Lees het review, inclusief video, over ActiveCampaign.

ActiveCampaign (Mailblue) e-mailmarketing

Een volledig Nederlands product van een Nederlands bedrijf. Autorespond is een emailmarketing tool en biedt ook de mogelijkheid om een volledige webshop voor jou te bouwen.

Tegen extra betaling kun je beschikken over een volledige webshop waarin je je (online) producten of diensten kunt aanbieden. Lees meer over Autorespond.

Autorespond e-mailmarketingsoftware

Een Amerikaanse e-mail marketingtool die makkelijk te integreren is met andere programma’s, zoals CRM-systemen.

De prijs van de e-mail marketingtool hangt af van het aantal contacten dat je in je bestand hebt.

Ook heb je een hele bibliotheek aan stockfoto’s tot je beschikking. Een leuke functie die het maken van aantrekkelijke e-mails makkelijker maakt. Lees meer over Aweber.

Aweber e-mailmarketing pakket

Een e-mail marketingtool voor de ervaren, internationale ondernemer. Clickfunnels, het woord zegt het al, is een tool waarmee je funnels bouwt. Het ondersteunt veel meer dan alleen maar e-mailmarketing.

De website is een beetje overweldigend, maar laat je daardoor niet meteen afschrikken. ClickFunnels heeft funnels ingericht voor allerlei doelen: webinars, producten verkopen, leads genereren en e-mails versturen. Met een paar muisklikken zet je je funnel op en geef je er je eigen look&feel aan. Je kunt er je producten direct in opnemen en koppelen aan internationale betaalproviders (Stripe, PayPal, Recurly, en meer).

Het wordt meer een marketingsysteem, want binnenkort kun je ook je CRM en membership site inrichten. En je kunt er je affiliates in onderbrengen. 

De prijs van ClickFunnels start met $97/mnd, maar om over alle functies te beschikken die ik hierboven noem, betaal je $297/mnd. Lees meer over Clickfunnels.

Clickfunnels e-mailmarketing platform

Een product van Nederlandse bodem en volledig Nederlandstalig. Enormail is een email marketingtool waarin landingspagina’s, contacten, lijsten en campagnes vanzelfsprekend eenvoudig gemaakt en beheerd kunnen worden. Ook claimen ze dat je e-mails ook daadwerkelijk bezorgd worden in de inbox van je contacten.

Na de gratis proefperiode kies je voor een abonnement dat bij je past. Het Mammoetaccount geeft je ook toegang tot een grote beeldenbank, zodat je gemakkelijk afbeeldingen in je mails kan plaatsen. Net zoals bij Aweber. Ideaal! Lees ook dit review over Enormail.

Enormail e-mailmarketing tool

Een gebruiksvriendelijke e-mailmarketingtool. Maar eigenlijk is GetResponse meer dan dat.

GetResponse is een volwaardig CRM-systeem waarmee je niet alleen je e-mailcampagnes en autoresponders (automated e-mails) verstuurt en volgt, maar je maakt er ook landingspagina’s mee, volgt je contacten op en geeft webinars met het gekoppeld Webinar systeem (vanaf het PRO abonnement).

De interface is gebruiksvriendelijk en intuïtief. Zoek je een uitgebreid programma, waarin je je hele salesfunnel kunt opbouwen en monitoren, check dan GetResponse.

Getresponse emailmarketingsoftware

Een Nederlands product dat het versturen van nieuwsbrieven ondersteunt. Een gratis versie biedt je alle functies, inclusief automation.

Alle servers staan in Nederland en de helpdesk is per e-mail bereikbaar. Het aantal koppelingen is beperkt. Koppelingen met Google Analytics, WordPress en Magento zijn voorzien, maar je kan altijd een koppeling op maat maken.

Wil je graag een Nederlands programma en vind je koppelingen met andere programma’s minder van belang, dan is LaPosta een prima e-mail marketingtool. Lees meer over LaPosta.

La posta emailmarketing software

Misschien wel de bekendste e-mail marketingtool. Het versturen van campagnes, segmenten aanmaken, basale automatiseringsmogelijkheden, landingspagina’s en Facebook-advertenties zijn allemaal gratis beschikbaar.

De gratis versie gaat tot 2000 contacten en daarom is het een e-mail marketingtool waar veel bedrijven mee starten. Lees meer over Mailchimp

Mailchimp e-mailmarketing software

–> Meer hulp nodig? Lees dan het artikel ‘Waar je op moet letten bij het selecteren van een e-mailmarketing tool.

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App