videomarketing inzetten

Videomarketing: zo zet je dit het beste in!

Videomarketing staat voor het overbrengen van een bepaalde boodschap door middel van video.

Het doel is (potentiële) klanten te informeren, enthousiasmeren en amuseren. Je zet dus video in om je merk, product of dienst te promoten en op de markt te brengen. Je kunt dit doen via je website of social media kanalen.

Het is zelfs mogelijk een videomarketingcampagne op te zetten waarbij je meerdere video’s inzet. Hoeveel video’s je precies nodig hebt en wat je daarin laat zien, hangt af van de doelstellingen die je hebt vastgesteld.

Vooral voor bedrijven is videomarketing een belangrijke, vrijwel onmisbare tool. Daarom kiezen veel bedrijven voor Sendspark om mooie, effectieve en indrukwekkende video’s te maken.

Wat is videomarketing nog meer? Een middel om een bepaald doel te bereiken. Wat dat doel is, dat mag jij bepalen. 

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App

Inhoud

Waarom videomarketing gebruiken?

Dus waarom wordt videomarketing steeds populairder? Omdat het zo gemakkelijk inzetbaar is voor de groei van je bedrijf, merk of product. Bovendien is het een manier om een eigen, uniek verhaal te vertellen en door jouw (potentiële) klanten gehoord en gezien te worden. En met een persoonlijke video via e-mail of een social media kanaal kan je direct contact leggen met prospects of klanten.

Video’s die het goed doen, worden door mensen gedeeld en dat leidt tot meer bezoekers op je website of social media kanalen.

Pak je het goed aan, dan kunnen die bezoekers klanten worden of hun e-mailadres achterlaten. Daarmee kun je je e-mailmarketingbestand weer een boost geven.

Videomarketing is ook een handige manier om cursussen of trainingen te verkopen. Je neemt ze één keer op, bijvoorbeeld met Sendspark, maakt ze vervolgens online beschikbaar en iedere keer dat iemand jouw cursus of training koopt, verdien je er geld mee. Het is dus een goed middel om een passieve inkomensstroom te creëren. 

Mensen kijken uren en uren video

Ben je nog niet overtuigd waarom je videomarketing zou moeten gebruiken? Mensen zitten gemiddeld 40 minuten per dag op Facebook en bekijken dan video’s. Volgens Facebook worden dagelijks 8 miljard views bereikt. Ook YouTube doet het ontzettend goed. Bijna een derde van iedereen die internet gebruikt, maakt gebruik van YouTube.

Alle social media platforms gebruiken inmiddels video en naar verwachting wordt dit alleen nog maar meer. Doe je als bedrijf niet mee aan deze trend, dan gaat de concurrentie je voorbij. 

Voordelen van videomarketing

Videomarketing brengt heel wat voordelen met zich mee, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Maar er is nog meer! 

 • Video is compleet: beeld, geluid, tekst en afbeeldingen kunnen gecombineerd worden. Hierdoor kun je nog beter tonen wat de boodschap is van je bedrijf, merk of product en is het effect op de kijker groter; 
 • Beelden zeggen meer dan duizend woorden, zoals het gezegde luidt: beeld roept namelijk emoties op; 
 • Het helpt de merk-/productbeleving over te brengen: hierdoor is de kans groter dat bezoekers klanten worden en overtuigd raken van wat jij aanbiedt; 
 • Je kunt de kijker gemakkelijker raken: net als een film kan een video de kijker écht aanspreken en raken. Dat is heel gunstig voor de boodschap die jij wilt overbrengen en het schept een persoonlijke band tussen jouw bedrijf/merk/product en de kijker; 
 • Het is gemakkelijker te onthouden: een video doet een beroep op meerdere zintuigen. Dat werkt beter dan alleen lezen of luisteren; 
 • Video’s kunnen gemakkelijk gedeeld worden: als een video je aanspreekt, ben je eerder geneigd om deze te delen met je netwerk dan een tekst. 

Nadelen van videomarketing 

Natuurlijk heeft elke marketingtool ook een paar nadelen. Voor videomarketing zijn dat de volgende: 

 • Het kost geld en tijd: een goede videomarketingstrategie opzetten kost vaak best wat geld en tijd. Het is daarom een kostbare investering; 
 • Video wordt niet door alle apparaten ondersteund: hierdoor kunnen niet alle kijkers de video afspelen, alhoewel dit tegenwoordig niet echt een probleem is
 • Zoekmachines kunnen de inhoud niet lezen: wat betekent dat je door middel van een video niet hoger zult scoren in de ranking van bijvoorbeeld Google. 

Creëer de perfecte videomarketingstrategie

Al met al heeft videomarketing natuurlijk veel meer voordelen dan nadelen. Ben je bereid te investeren, dan is videomarketing een heel geschikt middel om in te zetten voor de promotie van je bedrijf, merk, product of dienst. 

Sendspark maakt dit heel gemakkelijk voor iedereen. Nu wil je vast graag weten hoe je de perfecte videomarketingstrategie inzet.

Volg de volgende 6 stappen om jouw videomarketingstrategie uit te werken.

Bepaal wie je doelgroep is

Dit is de basis voor de video die je gaat maken. Niet iedereen vindt dezelfde video’s interessant, dus bedenk eerst tot wie je je richt.

Bepaal het doel van je video

Wat wil je precies bereiken met je video? Wil je een nieuw product onder de aandacht brengen, je bedrijfsimago versterken, bestaande producten beter positioneren? Als je van tevoren vaststelt wat het exacte doel is van je video, kun je dat als uitgangspunt gebruiken bij de andere keuzes die je maakt.

Bepaal wat de inhoud van je video wordt.

Nu je weet wie je doelgroep is en wat je precies wilt bereiken met je video, kun je bepalen hoe je dat gaat doen. Welke inhoud moet je laten zien in je video om het doel te behalen en juist die mensen te bereiken? Houd hierbij rekening met de fase waarin je bedrijf, product of merk zich bevindt. Is het nog helemaal nieuw en moet je de aandacht trekken? Bestaat het al even, maar moet er meer verbinding met de klant ontstaan? Of heb je een bepaalde (inter)actie nodig vanuit je doelgroep? 

Bepaal of je het zelf gaat doen of wilt uitbesteden

Ben je creatief, heb je tijd over en vind je het leuk om video’s te maken, dan kun je deze klus heel goed zelf aanpakken. Lukt het allemaal niet zo goed, heb je weinig tijd en ben je bereid om er geld in te steken? Dan is het misschien verstandig om het maken van je video uit te besteden aan een gespecialiseerd persoon of bedrijf.

Bepaal welke platforms je gaat inzetten voor de verspreiding

Niet iedereen bevindt zich overal. Richt jij je met je video op jongeren, dan moet je de video plaatsen op social media kanalen en andere platforms waar die jongeren zich bevinden. Denk hierbij aan Facebook, TikTok en Instagram. Wil je werkend Nederland aanspreken, dan is LinkedIn een goede keuze. Door het juiste platform te gebruiken is de kans groter dat jouw video gezien wordt door de juiste personen en dat zij de video delen met hun eigen netwerk. Het is wel altijd verstandig om je video op YouTube te zetten, aangezien dit het grootste videoplatform van deze tijd is; 

Analyseer de resultaten en optimaliseer je boodschap

Heb je je video gepubliceerd, dan wil je natuurlijk weten wat het effect ervan is. Daarom is het belangrijk om de resultaten te meten. Zo weet je precies hoeveel mensen je hebt bereikt, hoeveel mensen er naar je website gingen naar aanleiding van de video, hoeveel een aankoop hebben gedaan, enzovoort. Uiteindelijk gebruik je die resultaten om je video te optimaliseren of om het tijdens een volgende videomarketing-campagne nog beter te doen! 

Sendspark: de beste videomarketingtool

Sendspark helpt je om op te vallen met je bedrijf. Het is videomarketingsoftware die je gemakkelijk en snel video’s laat opnemen. Gewoon vanaf je beeldscherm! Dankzij de Chrome-extensie is hij gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Zo kun je de webcam van je computer of laptop opnemen om jezelf voor te stellen in een introductievideo. Een andere mogelijkheid is je beeldscherm opnemen tijdens een vergadering, klantgesprek of een live Q&A sessie. En wat dacht je van het maken van tutorials om je klanten uit te leggen hoe een bepaald product gebruikt moet worden? De mogelijkheden zijn eindeloos met Sendspark. 

Al die opgenomen video’s kun je vervolgens delen met je klanten. Plaats ze op je website, op social media of verstuur ze per e-mail. Hierdoor bouw je al snel een persoonlijke band met hen op en blijf je altijd en overal verbonden met je doelgroep.

Videomarketing via Sendspark is ook heel goed in te zetten om nieuwtjes te delen, updates te geven over het bedrijf of leuke winacties en kortingen bekend te maken. Gebruik videomarketing bovendien in nieuwsbrieven om een extra persoonlijke touch aan je communicatie te geven! 
Het is bewezen dat videomarketing via Sendspark zorgt voor een verdubbeling van de betrokkenheid van klanten, het meer openen én lezen van e-mails en een toename in omzet. Dat zijn genoeg redenen om ermee aan de slag te gaan, toch? 

Ook interessant: animated video's maken!

Wil je alles uit videomarketing halen?

Probeer dan ook animated video. Dit is het tot leven brengen van plaatjes, tekeningen, cartoons, enzovoort. Animated video bevat geïllustreerde content die beweegt.

Wanneer je dit op een slimme manier inzet voor jouw bedrijf of merk kun je je doelgroep hier flink mee verrassen! Het is namelijk de ideale manier om complexe onderwerpen eenvoudig uit te leggen.

Je kunt animated video in je eigen huisstijl maken en je bent niet afhankelijk van real-time videobeelden of dure apparatuur.

Voorbeelden van software die animated video mogelijk maken zijn: 

 • Animaker: gratis starten met animated video én 10 procent korting als je lid wordt; 
 • Doodly: teken je animaties zelf! Niet goed? Geld terug; 
  • Doodly one time: Doodly, maar dan met een speciale, eenmalige aanbieding én 10 procent extra korting! 

Handig overzicht

Interesse in andere krachtige tools om efficiënter en effectiever te ondernemen? Lees mijn uitgebreide artikel over efficiënter en effectiever ondernemen.

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App