review Jimdo

Jimdo review: een website bouwen zonder ervaring

Online geld verdienen wordt steeds populairder in deze tijd. Er zijn steeds meer mensen die succesvol willen worden in de grote online wereld. Hierbij is het hebben van een website essentieel. Als beginnende ondernemer merkte ik hoe belangrijk een goede website is voor een bedrijf. Bezoekers moeten je bedrijf makkelijk en snel kunnen vinden.

Als bezoekers op de website komen, is het belangrijk dat ze erop blijven en hier heb je een aantrekkelijke website voor nodig.

Het doel is natuurlijk dat de bezoekers ook overgaan op conversie of klanten worden. Ook voor mij als ondernemer was dit het doel. En je kan het wel raden: als je geen ervaring hebt, is het niet makkelijk om een goede website te maken.

Om deze reden zijn er diverse tools ontworpen om je te ondersteunen bij het bouwen van een goede website. Jimdo is één van deze tools. Om te weten of Jimdo jou kan helpen, gaan we in dit artikel onder andere kijken naar Jimdo ervaringen van andere gebruikers. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Jimdo? In deze Jimdo review zal ik je er meer over vertellen!

Deel
Deel
Verstuur
App

Inhoud

Wat is Jimdo?

Voordat ik je meer vertel over waarom ik Jimdo adviseer en wat de voordelen zijn, wil ik in het kort even uitleggen wat precies is, waar ze voor staan en hoe het is opgericht.

Jimdo is een platform waarbij je heel makkelijk en snel een eigen website kunt maken. Je kunt verschillende soorten websites maken zonder ook maar enige kennis te hebben van programmeren. Erg handig!

Twee mogelijkheden

Zodra je aan de slag gaat met Jimdo, heb je de keuze uit Jimdo Creator en Jimdo Dolphin. Jimdo Creator èn Jimdo Dolphin zijn beide goede manieren om een sterke website maken, echter bieden ze beide verschillende opties.

Jimdo Creator is geschikt voor iedereen die graag meer controle wilt hebben over het proces. Met Creator heb je namelijk meer invloed op hoe de website eruitziet en de content dat erop komt te staan.

Jimdo Dolphin werkt een stuk sneller dan Jimdo Creator. Hierbij kun je voorbeelden van social media of andere websites gebruiken. Op basis daarvan wordt de website gebouwd. Deze optie biedt echter minder mogelijkheden dan Creator.

Ik wilde graag snel een mooie en professionele website maken voor een degelijke prijs. Om deze reden heb ik voor Dolphin gekozen.

De oprichters van Jimdo benadrukken de waarde van kleine ondernemers en ondersteunen hun graag in de groei van hun onderneming.

Duits bedrijf

Het bedrijf komt uit Duitsland en is opgericht in 2007. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 25 miljoen websites gemaakt! Een mooi track record dat je als ondernemer  vertrouwen geeft.

Waarom Jimdo?

Social media speelt een grote rol in onze huidige samenleving. Als ondernemer is het daarom een must om online actief te zijn. Online zijn immers de meeste bezoekers te vinden. Hierbij is het niet alleen belangrijk om eigen social media kanalen te creëren, maar ook om een eigen website te hebben. Hiermee kun je online beter vindbaar worden en dat is tegenwoordig een vereiste om online succesvol te zijn.

Met een goede website trek je meer bezoekers aan die potentiële klanten kunnen worden. Zoals eerder vermeld is een website maken niet makkelijk. En omdat niet iedereen dat wil en kan leren ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om dit proces te versimpelen.

Een optie is een website laten maken, maar dit kost natuurlijk veel geld en ik wilde graag controle hebben over onder andere het ontwerp.

Al gauw zag ik advertenties van Jimdo voorbijkomen op social media en ging ik op onderzoek uit.

Jimdo review - website maker

Jimdo review; ervaringen van andere gebruikers

Om nog meer te weten over Jimdo, ben ik op zoek gegaan naar Jimdo ervaringen van andere gebruikers. Ik zocht op internet naar reviews en vroeg in mijn privéomgeving of iemand ervaring had met Jimdo.

Twee voordelen

In de ervaringen van anderen kwamen twee voordelen vaak naar boven: eenvoud en snelheid.

Jimdo stelt prioriteit aan het versimpelen van het proces van het maken van een website en dat geven de consumenten ook aan. Dit maakt Jimdo een veilige keuze voor beginnende ondernemers.

Of je nou een zakelijke website, een persoonlijke website of een portfolio-website bouwt, Jimdo is flexibel en bekend met de verschillende vormen en doelen van websites. Met Jimdo bouw je in een paar stappen je eigen website. Dit gebeurt snel en is ook nog eens gratis!

Het gratis pakket biedt je de mogelijkheid om een professionele website te maken (zonder een eigen domeinnaam).

Gratis handleiding

Jimdo heeft op de website een handleiding, waarin staat hoe je een website bouwt, welke onderwerpen van toepassing zijn en wat het belang is van deze onderwerpen. Bovendien wordt alles helder uitgelegd. In het blog van Jimdo zijn er verschillende artikelen beschikbaar die je kunnen helpen om jouw website naar een hoger niveau te tillen.

De website van Jimdo wordt veelal beschreven als gebruiksvriendelijk en fijn. Jimdo biedt ook tips en tricks aan ondernemers om meer uit hun bedrijf te halen. Voor beginnende ondernemers is dit erg handig. Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen en verschillende strategieën.

De positieve ervaringen van anderen met Jimdo hebben mij meer vertrouwen gegeven in de mogelijkheden van de tool. Dit heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn keuze om Jimdo te adviseren.

Jimdo website maker

Alle voordelen van Jimdo op een rijtje

De voordelen van Jimdo op een rijtje:

Mijn ervaring met Jimdo

Ik wilde weten hoe je zonder technisch gedoe of programmeren een eigen  website kon bouwen. En dan ook tegen een beperkte investering. 

Veel (beginnende) ondernemers lopen hier tegenaan. Een website laten bouwen kost vaak een vermogen en niet iedereen heeft deze mogelijkheid. Daarnaast heeft ook niet iedereen ervaring met programmeren. Jimdo bleek prima te voldoen. Hier had ik geen groot budget of kennis van programmeren voor nodig!

Snel online

In een paar stappen heb ik een website kunnen bouwen. Ideaal voor iedere online ondernemer die snel zijn of haar website online wil hebben. Bovendien is Jimdo snel en is er een gratis versie beschikbaar! (Die gratis versie adviseer ik overigens niet voor professionele toepassingen; een website zonder je eigen domeinnaam komt niet zo professioneel over. )

Los van de mogelijkheid om een website te bouwen, houd ik de blog van Jimdo ook in de gaten. Hierdoor blijf ik mezelf als ondernemer ontwikkelen en kan ik meer groeien met mijn bedrijf. De artikelen zijn helder geschreven en makkelijk te volgen. Superhandige gratis content om te groeien als (online) ondernemer!

Sneak peak Jimdo

Bekijk hieronder de video’s van zowel Jimdo Creator als Dolphin. Ik laat je zien hoe je in 30 minuten een website maakt.

Aan de slag met Jimdo

Wil jij snel en gemakkelijk zelf een website bouwen? Jimdo biedt jou deze mogelijkheid. Jimdo heeft het hele proces versimpeld waardoor iedereen zelf een website kan bouwen zonder enige kennis van programmeren.

Jimdo biedt verschillende pakketten aan waardoor je altijd een pakket kiest dat bij jouw behoefte past. Je kunt zelfs gratis een website maken en publiceren.

Ben je klaar voor de volgende stap? Dan kan je altijd upgraden naar een premium pakket. Hier betaal je dan maandelijks een paar euro voor en het geeft je mogelijkheden om jouw website naar een hoger niveau te brengen. 

10% Korting

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ik zeer onder de indruk ben van het gebruiksgemak en de mogelijkheden van Jimdo. Wil je zelf aan de slag om je eigen website te maken? En wil jij ook supersnel een professionele website maken? Dan raad ik je aan om Jimdo te gebruiken. Maak daarbij gebruik van kortingscode die Jimdo zelf aanbiedt!

Kies een Jimdo pakket dat bij jou past, maak gebruik van de voordelen en zie jouw klantbezoeken stijgen in korte tijd!

Handig overzicht

Interesse in andere krachtige tools om efficiënter en effectiever te ondernemen? Lees mijn uitgebreide artikel over efficiënter en effectiever ondernemen.

Deel
Deel
Verstuur
App