online cursus maken met Systeme

Eén tool om je hele online bedrijf te runnen

Je wil een online cursus maken. Het liefst niet met zo’n ingewikkeld systeem, zodat je het zelf kan maken of in elk geval beheren. Eentje waar klanten betalen en meteen kunnen inloggen. En hoe mooi zou het zijn als je ook e-mailmarketingsoftware kan koppelen? Weet je dat er een systeem is waar dit allemaal in één zit? Dat kan in Systeme.io! Het mooie is dat het een Europees bedrijf is dat garandeert dat data in de EU wordt opgeslagen en daar ook blijft.

Inhoud

Je bent startend ondernemer en op zoek naar een eenvoudige een betaalbare oplossing voor je website, landingspagina’s voor de verkoop van je online training, je (eerste) online cursus en een plek waar je de content kan opslaan.

Je bent nog niet zo lang bezig en grote investeringen zijn niet heel slim, zeker omdat je ideeën nog best vaak veranderen. En je krijgt adviezen van ondernemers om je heen, superfijn maar alles wat je ziet is best ingewikkeld of vraagt een mega investering.

Dan heb ik misschien wel de oplossing voor jou. Lees gerust even verder, omdat deze tool gemakkelijk is om zelf in te richten, zelf te beheren en heel betaalbaar is.

Deze tool, Systeme, is nog niet zo bekend in Nederland, maar heeft zeker heel veel potentie.

Wat is systeme.io?

Systeme.io is een alles-in-een online business tool waarmee ondernemers hun hele bedrijf kunnen managen. dat klinkt eenvoudig, maar het betekent enorm veel opties die in één systeem verenigd zijn. Naast een website en landingspagina’s kan je salesfunnels, e-mailmarketingfunnels en e-mailcampagnes maken, een online leeromgeving en zelfs je affiliates beheren. Je koppelt eenvoudig met Mollie, zodat je iDeal als betaaloptie kan toevoegen om het je klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar ook Bancontact en Stripe kan je koppelen. Verder kan je A/B testen en evergreen webinars aanbieden aan je klanten (Webinar abonnement) en je eigen domein implementeren.

Het is gemakkelijk in gebruik, ondanks de uitgebreide functionaliteiten. Eigenlijk heb je als startende ondernemer aan dit ene platform, Systeme, voldoende om je bedrijf op te zetten. Het maakt je ondernemersleven zeker een stukje gemakkelijker en het scheelt je ook gewoon geld.

Bijkomend voordeel: het is een Europees bedrijf met alle data in Europa, ook goed voor AVG en GDPR compliance.

Meteen aan de slag? Maak dan je gratis account aan.

Functies van Systeme

Eigenlijk kan Systeme te veel om hier alles te beschrijven.

Ik licht er een paar dingen uit.

 • Je website bouwen
 • Funnels bouwen
 • Marketing automatisering
 • Online cursus bouwen
 • Community bouwen
 • Affiliate programma

Bouw je website in Systeme

Het is heel eenvoudig om een website op te bouwen in Systeme. Je maakt snel een basiswebsite met een aantal pagina’s en blogartikelen. Je bouwt je eigen sjablonen op basis van wat past bij jouw bedrijf. Of je kiest uit een van de templates in Systeme.

website in Systeme

Funnels bouwen

Een voorbeeld van een simpele funnel:

 1. Iemand klikt vraagt een weggever aan en krijgt een bepaalde tag.
 2. Dan krijgt hij een pagina met een downloadoptie
 3. Vervolgens een bedankpagina waar de eerste tag verwijderd wordt en een tweede tag wordt toegevoegd.
 4. Daarna stuur je een mail.
Je klikt op Funnels in het menu en kiest het doel dat bij je funnel past.
Funnel opzet Systeme

Daarna vul je de funnel stap voor stap in. Niks ingewikkelds met landingspagina’s op je website of in andere tools.

En je kan gewoon A/B testen om te bepalen wat het beste werkt.

Als je funnel draait, kan je bijhouden hoeveel leads je hebt en hoeveel verkopen (als je een verkoopfunnel bouwt tenminste).

Funnel voorbeeld Systeme

Marketingautomatisering

E-mails automatisch versturen op basis van gedrag van je leads. Daar heb je dus helemaal geen apart e-mailmarketingsysteem voor nodig. In Systeme kan dat gewoon.

e-mailmarketing automatisering in Systeme

Online cursus maken

Je maakt in Systeme met gemak zelf je online training of cursus. Kies de content – video, audio, tekst, afbeeldingen – die bij jouw online cursus en doelgroep past. Bouw je cursus op en biedt ‘m aan aan je cursisten. In een overzichtelijk dashboard houden ze bij waar ze zijn gebleven.

Je hebt volledige controle over de look&feel van je cursus. Kies jouw huisstijl kleuren en de indeling van de pagina’s.

Je kan kiezen of je de online cursus ineens aanbiedt of als zogenaamde ‘drip’ content, zodat je klanten of cursisten elke dag of elke week toegang krijgen tot nieuwe lessen.

Neem gerust zelf een kijkje hoe dat werkt in Systeme.io. Maak nu je account aan en als je dat via deze link doet, krijg je een gratis funnel template gebaseerd op de Product Launch Formule van Jeff Walker.

Elke online cursus die je maakt, kan je aan een funnel koppelen.  Zo kan je je instroom van klanten of cursisten heel soepel laten verlopen.

Het mooie is dat je Mollie kan koppelen aan Systeme. Nog mooier:  in tegenstelling tot heel veel andere tools, vraagt Systeme geen commissie voor verkopen.

Betalen met Mollie in systeme

Bouw je community in Systeme

Contact met klanten in je eigen community. Ofwel als onderdeel van je online cursus of als losstaand membership.

Ideaal voor je klant als je een community aanbiedt als onderdeel van je online cursus of training. Hij of zij klant niet naar een andere community tool hoeft als hij of zij een cursus gekocht heeft bij jou.

En echt iedereen kan hiermee uit de voeten, zo eenvoudig is het te gebruiken.

 

Community in Systeme

Je eigen affiliate programma in Systeme!

Dit vind ik misschien wel de mooiste mogelijkheid in Systeme. Je kan je eigen affiliate programma inrichten. Klanten die jouw online cursus of product promoten en in ruil daarvoor een commissie ontvangen.

Hoe cool is het dat dat er ook in zit. Ik ken geen andere tool die dat in een gratis versie aanbiedt.

Check gerust of Systeme iets voor je is. En alleen via deze link kan je ook nog eens een gratis template op basis van de Jeff Walker Product Launch methode aanvragen.

Affiliate dashboard Systeme

En nog meer

Als je dacht dat dit alles was, heb je het mis! Je kan in Systeme ook

 • Fysieke producten verkopen
 • Kortingscoupons aanbieden
 • Upsells aanbieden
 • Contacten beheren
 • Evergreen webinars aanbieden (betaalde feature)

 

Voordelen Systeme.io

Je hebt het aan de mogelijkheden misschien al gezien.

Systeme heeft verschillende voordelen voor jou als Nederlandse of Belgische ondernemer, vooral als startende ondernemer of als je een heel simpel business model hebt waar een online training of membership onderdeel van is

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Systeme op een rijtje:

✅  Systeme is een alles in één. Je hebt één enkele tool nodig om je business te ondersteunen en zeker als je net begint is dat heel fijn. Geen koppelingen of allerlei verschillende software met verschillende accounts. Zelfs de gratis versie voldoet om je bedrijf op te starten en op te bouwen. 

✅ Het is een Europees bedrijf met data in Europa, wat gezien de aard van de data die je verzamelt een pré is

✅ Het is gratis en de betaalde accounts zijn heel betaalbaar, zeker als je bedenkt wat je allemaal niet meer nodig hebt

✅ Het is niet heel ingewikkeld om te leren werken met Systeme; iedereen kan het leren

✅ Als je graag zelf je business runt, zonder (groot) team, dan is Systeme ideaal. Je kan kan het prima zelf, zonder experts

✅ Je kan starten met een onderdeel en het geleidelijk uitbouwen

✅ A/B testen van landingspagina’s in funnels

✅ E-mailmarketing ingebouwd, waardoor je geen apart systeem nodig hebt

✅ Community bouwen binnen Systeme, waardoor je geen Facebookgroep of iets anders nodig hebt

✅ Koppelt met Mollie voor iDeal betalingen en vraagt geen commissie daarvoor

✅ Je kan Systeme instellen op Nederlands; de vertaling kan hier en daar nog wat beter, maar het werkt prima

✅ Je kan gratis je eigen affiliate programma inrichten

Nadelen Systeme.io

Je vraagt je misschien af of er ook nadelen zijn aan Systeme. Immers, kan een tool met zoveel mogelijkheden wel goed werken?

En dat is een terechte vraag; immers je kan niet overal supergoed in zijn. Dat betekent ook: als je de aller-allerbeste tool wil voor alles, ga dan voor 6 verschillende software paketten en koppel die goed aan elkaar. Maar voor startende ondernemers en online ondernemers met een beperkte scope is dat zeker niet beter.

✘ Het is een veelomvattend systeem, dus je moet echt wel even tijd nemen om het te leren kennen. Zeker als je alle mogelijkheden wil benutten.

✘ Systeme is verder zo opgebouwd dat je best veel klikken nodig hebt, voordat je een bepaalde optie hebt ingevuld of ingericht.

✘ Systeme is nog niet zo bekend in de Nederlandse markt, dus het vinden van een VA die je kan helpen bij de inrichting zal mogelijk lastiger zijn

✘ Systeme biedt alleen integratie met Zapier

✘ Systeme heeft geen online chat support, wel e-mail

✘ Systeme biedt niet veel inzicht in gebruikersstatistieken binnen cursussen

Systeme versus andere all-in-one business tools

Systeme biedt ongelofelijk veel, maar of het uitzonderlijk is? Daarom  heb ik  Systeme vergeleken met twee andere alles-in-één tools die veel gebruikt worden. In de basis bieden al deze tools dezelfde mogelijkheden, namelijk: landingspagina’s, e-mailmarketing, memberships, funnels en aanbieden van online producten, zoals cursussen, webinars of digitale downloads.

Systeme vs Kajabi

Kajabi is een bekend Amerikaans platform met een grote gebruikersgroep. Het is niet zo moeilijk om iemand te vinden die je kan helpen met de inrichting en het beheer. Het kan in principe hetzelfde als Systeme.  En is het ook behoorlijk gebruiksvriendelijk. Maar Kajabi heeft ook een aantal belangrijke nadelen.
 • Kajabi biedt webinars of live video
 • Kajabi heeft geen gratis versie
 • Kajabi kan niet met Mollie koppelen, dus iDeal betalingen moet je anders regelen

Systeme vs Podia

Podia is een gebruiksvriendelijk alles-in-één systeem met een vergelijkbare doelgroep. Ook dit is een Amerikaans systeem, gestart in 2014. anders dan in Kajabi, kan je in zowel Podia als Systeme fysieke producten verkopen. En beide tools bieden een gratis versie. Maar ten opzichte van Systeme heeft ook Podia een aantal belangrijke nadelen
 • Podia vraagt 8% transactie fees op verkopen en Systeme 0%
 • Systeme kan je rechtstreeks koppelen met Mollie, Podia niet
 • Het aantal contacten dat je kan mailen in de gratis versie is 250 in Podia en maar liefst 2000 in Systeme
 • A/B testen van landingspagina’s is beschikbaar binnen de gratis versie van Systeme, maar niet in de gratis versie van Podia

Ondersteuning door Systeme

Systeme ondersteunt klanten vooral via e-mail. Aangezien het een Europees bedrijf is, zijn ze tijdens onze kantooruren geopend, wat natuurlijk heel fijn is. 

Mijn ervaringen zijn positief. Bij vragen heb ik snel antwoord. En ook uit de reviews blijkt dat hun klanten blij zijn met de helpdesk.

Wat een mega pluspunt is: je kan je jouw omgeving laten inrichten door Systeme, als je het niet ziet zitten om het zelf te doen. Of als je geen tijd of zin hebt om dat te doen. Jij maakt je online cursus en zij richten het voor je in. Ook een bestaande online cursus laten overzetten is mogelijk.

Wat kost Systeme.io

Om te beginnen: helemaal niets. Je kan het inrichten en starten met verkopen van een online cursus, zonder een euro te betalen. Het gratis abonnement van Systeme geeft je de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal studenten in te schrijven en 2000 contacten verzamelen en zoveel e-mails versturen als je wil. Bovendien kan je 3 sales funnels bouwen, 1 online cursus maken en zelfs een 1-klik upsell toevoegen en koppelen met Mollie. Pluspunt is ook dat je geen limiet op je data-opslag hebt. 

Wil je meer online cursussen maken?
Dan start je investering bij €19/mnd (€228/12 mnd). Je kan dan 5000 contacten verzamelen, 5 online cursussen maken, eigenlijk kan je gewoon meer van wat je in het gratis abonnement kan. De prijzen hieronder zijn prijzen als je maandelijks betaalt.

Evergreen webinars kan je aanbieden voor de investering vanaf €47/mnd. Bovendien is het aantal contacten, online cursussen, order bumps, alles eigenlijk gewoon meer. 

Bedenk even dat Mailblue alleen al voor 2500 contacten €49/mnd kost. En dan heb je nog geen enkele online cursus en geen betaaloptie en geen website of blog.

Wat kost Systeme

Wat zijn ervaringen met Ervaringen Systeme?

reviews Systeme Trustpilot

Mijn ervaring met Systeme is nog niet superuitgebreid. Daarom ben ik op zoek gegaan naar ervaringen van anderen. Op Trustpilot krijgt Systeme.io een 4.9 uit 5 op basis van ruim 2000 reviews. Dat betekent dat het merendeel van de reviews positief is, zoals bijvoorbeeld van Franco Robutti uit Italie die het een ‘great integrated systeem noemt, waarmee je salesfunnels kan bouwen.

review systeme.io

En nu zelf ervaren of het voor jou werkt

Als je een een online business wil bouwen en niet eindeloos veel tijd kwijt zijn met allerlei verschillende software pakketten inrichten en leren kennen, maak dan een account aan bij Systeme.

Je kan het gratis proberen en als het voor jou werkt, scheelt het je enorm veel tijd en geld. Werkt het niet voor je? Dan kan je alsnog tijd en en geld investeren in allerlei losse tools die je weer aan elkaar koppelt.

Klik hier om jouw gratis account te maken. Gebruik je deze link? Dan krijg je ook nog eens een funnel template gebaseerd op de Product Launch Formula van Jeff Walker.

Deel
Deel
Verstuur
App