animated video

Laat je business groeien met animated video

In de huidige websites en marketingcampagnes mag video echt niet meer ontbreken. Daarom zie je ook steeds vaker video’s op websites en marketingcampagnes voorbijkomen.

Een echte uitschieter daarin zijn animated video’s. En wij snappen wel waarom. Animated video’s hebben namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van traditionelere video’s.

“Bezoekers die jouw animatie hebben gezien zijn tot 64% meer bereid om jouw product te kopen.”

Ook jouw business laten groeien met animated video’s? Lees dan snel verder!

Deel
Deel
Verstuur
App

Inhoud

Wat is animated video?

Animated komt uit het Latijn. Animeren betekent tot leven brengen. En dat begon natuurlijk met tekenfilms. Walt Disney heeft er een imperium mee gebouwd. Tegenwoordig worden allerlei vormen van bewegende plaatjes Animated content genoemd.

Denk bijvoorbeeld aan animated GIFjes, waarin beweging ontstaat doordat een aantal statische beelden snel afgespeeld worden en steeds herhaald worden. Een gif bestand is geluidloos en mateloos populair geworden door Giphy in Facebook bijvoorbeeld.

Maar er zijn ook animated video’s. Vormen die dicht bij de tekenfilm liggen met poppetjes en andere content die beweegt. En daarnaast zijn er de whiteboard, glassboard en blackboard filmpjes, waarin figuren en tekst getekend worden.

Voordelen van animated video

Steeds meer bedrijven zetten animated video in om op een simpele manier iets uit te leggen. Dat is namelijk echt de kracht van animated video. Hoe complex iets in het echt ook is, je kunt het met animated video op een eenvoudige en pakkende manier uitleggen. Maar er zijn veel meer voordelen te benoemen.

Voor jou alle voordelen van animated video op een rijtje:

✅  Complexe onderwerpen kun je op een eenvoudige manier toelichten.

✅  Geheel in lijn met jouw huisstijl. Animatie is volledig opgebouwd uit grafische elementen. Ieder element kan daardoor precies aansluiten op jouw logo, kleuren en lettertypes.

✅  Niet afhankelijk van videobeelden en daarbij behorende apparatuur.

✅  Onbeperkt veel mogelijkheden. Alles is mogelijk in animated video’s. Hoe gek het ook mag zijn.

✅  Ook geschikt voor producten die nog niet op de markt zijn gebracht

✅  Controle over details. Alles valt te benadrukken. Wil je het hebben over een klein schroefje ergens in een machine? Dan zoom je toch helemaal in? Niks is een probleem met animated video’s.

Resultaten van animated video

De voordelen van animated video zijn natuurlijk leuk, maar wat zijn de resultaten nou precies van animated video? Een goede vraag!

Dit is onderzocht door verschillende onderzoekers. De resultaten zijn opvallend en vooral ongekend positief.

✅  Animated video’s zorgen gemiddeld gezien tot 64% meer bereidheid bij websitebezoekers om een product te kopen.

✅  Websitebezoekers blijven gemiddeld 3 minuten langer op een website wanneer deze voorzien is van een animated video.

✅  Animated video’s worden maar liefst 7x beter onthouden dan standaard webteksten.

Met een animated video raak je de juiste snaar en maak je blijvend impact op een potentiële klant.

De beste animated videomaker

Nu je natuurlijk helemaal enthousiast bent is de volgende vraag wat een goede animated videomaker is. Er zijn heel veel animated videomakers op de markt te vinden. Zowel betaalde als gratis versies.

We zijn zo enthousiast over één bepaalde animated videomaker, dat we er hier graag meer over vertellen.

Animaker

Een ontzettend fijne tool om animated video’s mee te maken is Animaker. Animaker helpt gebruikers bij het creëren, bewerken en delen van content en kan met recht het Zwitserse zakmes op het gebied van creativiteit worden genoemd.

De voordelen en extra mogelijkheden in Animaker zijn enorm. Wat je wensen ook zijn. Bij Animaker kun je deze wensen ongetwijfeld uit laten komen.

Zo hebben ze:

✅  Krachtige HTML5 engine. Zorgt voor een geweldige performance op iedere browser.

✅  Ruime keuze uit professioneel vervaardigde sjablonen. Ideaal als er even geen creatieve inspiratie te binnen schiet.

✅ ’s Werelds grootste bibliotheek met video-assets. Alles wat je nodig hebt om de juiste animated video te maken vind je terug in Animaker.

Vooral het laatste voordeel is erg fijn. Want dat maakt Animaker echt uniek. Onder video-assets kun je het volgende verstaan:

✅  Personagemaker. Hierin zijn veel mogelijkheden. Je kunt hiermee echt een personage naar wens maken. Denk aan de kleding, kleur haar, wenkbrauwen, huid of ogen bepalen en nog veel meer!

✅  Uitgebreide keuze aan gezichtsuitdrukkingen. Boos, verdrietig, blij. Alle mogelijke gezichtsuitdrukkingen kunnen worden geselecteerd.

✅  Onze persoonlijke favoriet: slimme voice-overs! Dit is echt next-level. Je kunt namelijk een spraakopname toevoegen aan jouw animated video. Ideaal natuurlijk om iets uit te leggen. Vervolgens kan je de spraakopname toevoegen aan je personage(s). Dankzij automatische lipsynchronisatie lijkt het vervolgens erop dat jouw personage dit tegen de kijker zegt. Je hoeft geen tijd te besteden aan het animeren van de mond van je personages, Animaker doet het zware werk voor je.

✅  SmartMove. Hiermee kun je complexe animaties toevoegen met één druk op de knop.

Eigenlijk kan een kind de was doen met Animaker. Je hoeft geen expert meer te zijn op het gebied van animated video’s om topkwaliteit animaties te maken.

Abonnementen van Animaker

Animaker heeft verschillende abonnementen. Hoe hoger de prijs, des te meer opties er beschikbaar zijn.

Gratis versie van Animaker

Je kunt gratis gebruikmaken van Animaker. De opties zijn dan natuurlijk wel beperkt, maar je kunt dan wel testen of het maken van animated video’s wat voor je is en wat de mogelijkheden allemaal zijn.

✅  Gratis

✅  Vijf downloads per maand

❌ Video’s met watermerk

Betaalde versies van Animaker

Wil je geen watermerk in de video’s en meer opties? Dan kun je al vanaf $10 per maand een betaald abonnement nemen op Animaker. Dit kunnen we je echt aanraden wanneer je veel animated video’s wil gaan maken. Want zo’n watermerk gaat toch tegenzitten na een tijdje.

✅  Geen watermerk

✅  Meer opties, zoals je personages helemaal op maat maken

✅  Per maand meer animated video’s die je kunt downloaden

✅  Meer GIFjes die je kunt downloaden

✅  Betere kwaliteit video’s

✅  Betere support

Maak nu een account aan met 10% korting
10% korting

Andere animated videomakers

Toch niet helemaal enthousiast over Animaker? Dan zijn er uiteraard ook andere animated videomakers te vinden.

Bijvoorbeeld Wideo. Ook een erg interessante animated videomaker. Het is een gratis platform en nog in de beginnende fase. Het is daarom ideaal voor het creëren van eenvoudige animaties. Sjablonen en foto’s kunnen worden toegevoegd en het voornaamste doel van Wideo is het maken van geanimeerde commercials.

Ben jij iemand die de techniek van animated video’s op zijn duimpje kent en veel liever zelf gaat editen? Dan is Motion 5 wellicht interessanter voor jou dan Animaker en Wideo. Motion 5 is een animatieprogramma dat speciaal is ontworpen voor ervaren editors.

Welke animation videomaker is voor mij geschikt?

Ben je een ondernemer of businesscoach met weinig ervaring met animated video? Dan is Animaker de beste optie. Animaker is makkelijk in gebruik en heeft veel uitgebreide opties. Hierdoor ben je al snel in staat om topkwaliteit animated video’s te maken, zonder veel technische kennis.

Vind je het werken met Animaker toch niet fijn, dan is Wideo wellicht een interessante optie.

Ben je iemand met technische kennis en duik je liever wat dieper in de materie? Kies dan voor Motion 5.

Ga aan de slag met animated video

Een animated video brengt veel voordelen met zich mee. Zo houd je bezoekers langer vast op jouw website en verhoog je de kans op een aankoop. Ook blijft de boodschap veel langer hangen.

Je kunt al vrij eenvoudig animated video’s van topkwaliteit aanmaken, zonder technische kennis. Dit kan je doen via een tool zoals Animaker. Deze tool werkt erg eenvoudig, maar de kwaliteit van animated video’s zullen niet te onderscheiden zijn van die van een expert.

Je kunt al gratis starten met het maken van een animated video, via het gratis abonnement van Animaker of via een andere tool genaamd Wideo.

Wil je echt profiteren van de kracht van Animaker? Dan raden we je aan om een betaald abonnement te nemen. Al vanaf $10 kun jij profiteren van alle voordelen die Animaker te bieden heeft en topkwaliteit animated video’s maken. En als je gebruik maakt van deze link, krijg je 10% korting op je abonnement.

Whiteboard animatie video’s

Tegenwoordig worden ook veel whiteboard animatie video’s gemaakt. Ook een geweldige manier om een bepaalde boodschap op een leuke en speelse manier over te brengen.

Een beste tool om hiervoor te gebruiken is Doodly. Met Doodly maak je de beste whiteboard animatie video’s.

Ook heb ik geweldig nieuws! Via deze link ontvang maar liefst 86% (!) korting op het jaarabonnement van Doodly en je betaalt slechts een keer! Dat is nog eens een mooie deal!

De beste tools voor online ondernemen

Als ondernemer of businesscoach ben je het liefste bezig met maar één ding: jouw corebusiness. Helaas komen er ook andere zaken bij het ondernemen aan te pas, zoals boekhouding, het maken van reclame en noem het allemaal maar op.

En nu ook weer een tool over animated video’s, want dat is toch wel erg interessant voor het verder laten groeien van jouw business!

Je merkt het waarschijnlijk nu al. Het verrichten van onderzoek naar alles wat bij het ondernemen komt kijken, kost veel tijd.

Daarom zijn wij er om jou te helpen. Wij maken praktische, up-to-date videotutorials, speciaal voor ondernemers en businesscoaches. Niet alleen maar over e-mail marketing, maar over alle tools die jouw business kunnen helpen groeien.

Klant worden van howtohotspot.nl betekent blijven innoveren zonder omkijken hiernaar te hebben.

Meer weten over howtohotspot.nl en wat wij voor jouw business kunnen betekenen?

Check hier de opties voor video tutorials in jouw online academie.

 

Deel
Deel
Verstuur
App