blog elementor pro review

Elementor Pro review: supersnelle en responsive website bouwen

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App

Heb je een eigen bedrijf? Dan is het niet hebben van een eigen website een echte no-go. Helaas beschikt niet iedereen over de nodige technische vaardigheden om een website uit de mouw te schudden. Toen ik in 2010 mijn eerste website bouwde in WordPress, waren er nog geen content builders. Het was nog best een ding om alles goed in te richten. Inmiddels zijn er gelukkig allerlei fijne plugins die je helpen om zelf een mooie en professionele website te bouwen.

Als ondernemer ben ik erg proactief en wil ik graag dingen zelf doen. Zo ook mijn eigen website vormgeven. Maar ik wil er niet enorm veel tijd mee kwijt zijn. Daarom ben ik superblij met Elementor Pro. Deze handige tool is een page builder waar je snel en makkelijk een responsive website mee kunt maken in WordPress.

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden van Elementor Pro? Ik vertel je er graag meer over in deze Elementor Pro review.

Inhoud

Wat is Elementor Pro?

Elementor Pro is een van de populairste en beste WordPress page builder die er is. De tool is in juni 2016 op de markt gebracht door Pojo Themes. Pojo Themes was al langer bekend, omdat ze diverse thema’s en plugins maakten voor WordPress. Ze merkten dat er veel vraag was naar een systeem waarmee je zonder technische kennis een eigen website kon maken. Ze speelden hierop in en creëerden Elementor Pro.

Elementor Pro stelt je in staat om de mooiste landingspagina’s, webshops en complete websites te creëren, allemaal met één tool. Het fijne is dat je alles in beeld hebt en toch een rustig scherm houdt. 

Elementor heeft momenteel meer dan 5 miljoen gebruikers en dat is niet zomaar. De tool is namelijk zeer eenvoudig in gebruik, is supersnel en is volledig geoptimaliseerd voor Google. Dit betekent dat Elementor Pro is ontwikkeld om hoog te kunnen ranken met je website in Google. Dat is erg handig, aangezien een hoge ranking leidt tot meer bezoekers naar je website of webshop en dit weer leidt tot meer conversies!

Website bouwen zonder technische kennis

Wat ik zo interessant vond aan Elementor Pro, is dat je complete websites, pop-ups en landingspagina’s kunt creëren zonder technische kennis. 

Dankzij Elementor Pro was ik in staat om snel en eenvoudig een eigen site in te richten. De tool werkt namelijk met een overzichtelijke drag & drop systeem. Door dit systeem is het voor iedereen – maar dan ook echt iedereen – mogelijk om een website te bouwen. En dat zonder ook maar één letter code te schrijven. 

elementor pro website

Elementor Pro uitgebreid drag & drop systeem

Waarschijnlijk heb je ooit wel eens gehoord van een drag & drop systeem. In het Nederlands betekend drag & drop letterlijk slepen en neerzetten. Zo werkt het systeem ook echt!

Het is erg simpel: een drag & drop systeem stelt je in staat om elementen naar je website te slepen. Deze elementen zijn kant-en-klaar en kun je vervolgens aanpassen aan jouw behoefte.

Ook Elementor Pro werkt met een drag & drop systeem. Zodra je de page builder hebt geopend, zie je aan de linkerkant een menu met diverse elementen. Denk aan formulieren, lijsten, video’s, reviews, sliders en nog veel meer elementen. Deze elementen sleep je eenvoudig naar je website en je ziet meteen hoe het eruit ziet. 

elementor elementen

Per element kan je vervolgens allerlei instellingen aanpassen om de opmaak of het gedrag van een element te kiezen die bij jou past. Pas bijvoorbeeld het lettertype of de tekstgrootte aan, de achtergrond of kies hoe groot het element moet zijn. Ook kun je eventueel bewegingseffecten toevoegen en instellen wat er moet gebeuren wanneer iemand op een knop drukt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Het is zelfs mogelijk om volledige login systemen te bouwen. Kortom: een website maken was nog nooit zo makkelijk dankzij Elementor Pro.

elementor opties instellen

Elementor en Elementor Pro

Naast Elementor Pro is ook een gratis basisversie, namelijk ‘Elementor’. Deze versie bevat enkel de basiselementen van Elementor Pro. De gratis versie Elementor heeft dus veel minder mogelijkheden, maar werkt op dezelfde manier. Deze versie is zeer geschikt om mensen kennis te laten maken met het systeem. Ben je eenmaal gewend aan Elementor? Stap dan over naar Elementor Pro en profiteer van de voordelen en functionaliteiten die deze versie te bieden heeft. 

De elementen in Elementor Pro maken heel veel plugins overbodig, en je site dus beter te beheren. Denk aan een inhoudstabel, inschrijf-formulieren gekoppeld aan je e-mailmarketingtool, globale instellingen voor je kleuren en fonts (zodat je op 1 plek alle koppen en teksten tegelijkertijd verandert),  animated headlines, een blok met blogberichten, een countdown timer, Facebook embed en nog veel meer. 

Een responsive website dankzij Elementor Pro

Heb je wel eens een website bezocht op je telefoon of tablet waarbij de letters en afbeelding moeilijk te lezen waren? Dit betekent dat de website niet mee schaalt op de grootte van het scherm. Met andere woorden: de website is niet responsive.

Het nadeel van een website die niet responsive is, is de content niet leesbaar is en de website niet gebruiksvriendelijk is, met als gevolg dat bezoekers de site ontevreden verlaten.

Ook kan een website die niet responsive is erg traag zijn en bestaat de site vaak uit een rommelige code. Google is hier niet blij mee, wat ertoe kan leiden dat je website slecht vindbaar wordt in de zoekresultaten. Je snapt het nu: een responsive website is essentieel!

Met Elementor Pro zit je ook op dat gebied goed. Deze tool zorgt er namelijk automatisch voor dat je website responsive wordt. Hier hoef je zelf dus niks aan te doen!

Alles in één tool

Een ander groot voordeel van Elementor Pro is dat de tool alles bevat wat je nodig hebt voor het bouwen van een snelle, responsive website.

Dit betekent dat je weinig tot geen externe plugins nodig hebt. Superhandig!

Zo beschikt Elementor Pro over onder andere een pop-up builder, een formulieren element met de mogelijkheid om een login formulier op je site te plaatsen.

Doordat je door Elementor Pro geen externe plugins nodig hebt, betekent het ook dat de code van je website ‘schoner’ blijft.

Elementor Pro is immers gebouwd door hetzelfde team. Daarnaast zorgen extra externe plugins ervoor dat je website trager kan worden. Door één tool te gebruiken waarbij je toegang hebt tot alle nodige functionaliteiten ben je verzekerd van een supersnelle website.

Elementor Pro pop-up builder

Je wilt natuurlijk conversies scoren met je website. In dat geval is een pop-up builder een waardevolle toevoeging. Met een pop-up op je website kun je het conversiepercentage namelijk een grote boost geven.

Een pop-up valt op. Je bezoekers kunnen er niet omheen. Koppel je dan ook nog eens een interessante actie of content aan de pop-up? Dan is de kans op conversie veel groter. Met een pop-up zorg je ervoor dat de bezoeker overgaat op actie, zoals het achterlaten van een e-mailadres of het inschrijven voor de nieuwsbrief.

Gelukkig heb je met Elementor Pro toegang tot een handige pop-up builder. Hiermee wordt het bouwen van een pop-up een fluitje van een cent. Je kunt de pop-up zelf bouwen of gebruik hiervoor een van de templates die Elementor voor je heeft klaarliggen.

Het ontwerpen van je pop-up gebeurt binnen enkele minuten. Ben je tevreden met hoe de pop-up eruitziet? Dan kun je hem instellen. Je wilt dat de pop-up op het juiste moment en op de juiste pagina verschijnt. Met Elementor Pro kan je triggers instellen om aan te geven wanneer de pop-up tevoorschijn moet komen. Zo hou je altijd de touwtjes in handen.

In onderstaande video doorloop ik Elementor en Pro, zodat je zelf kan zien hoe gemakkelijk het werkt. 

De voordelen van Elementor Pro

Je hebt nu het een en ander gelezen over Elementor Pro. Je weet nu dat er een heleboel voordelen zitten aan deze handige tool. Om het zo overzichtelijk mogelijk voor je te maken, heb ik de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Elementor Pro kopen?

Elementor Pro stelt je in staat om prachtige WordPress websites te creëren met geavanceerde animaties, CSS, responsive designs en meer. Daarnaast zorgt Elementor Pro ervoor dat je niet meerdere plugins nodig hebt bij het bouwen van een website. Hierdoor kun je supersnelle pagina’s creëren en een professionele website bouwen. Bovendien heb je keuze uit honderden templates en elementen. Dit maakt het bouwen van een website niet alleen erg eenvoudig, maar ook erg leuk.

Ik ben in ieder geval zeer tevreden over de tool. Wil jij ook een snelle, mooie en responsive website bouwen? En dat met één tool? Dan adviseer ik je om Elementor Pro te gebruiken. 

Handig overzicht

Interesse in andere krachtige tools om efficiënter en effectiever te ondernemen? Lees mijn uitgebreide artikel over efficiënter en effectiever ondernemen.

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App