beste webshosting voor bedrijven

De goedkoopste webhosting voor bedrijven

Goede webhosting is één van de belangrijkste aspecten van een website. Het bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de laadsnelheid van jouw website. Wist je dat laadsnelheid één van de belangrijkste aspecten is van een goed presterende website? Mocht de laadsnelheid langzaam zijn, dan haken de meeste websitebezoekers al af voordat de website bezocht is.

Bovendien hoeft een goede webhosting helemaal niet duur te zijn. Hierdoor houd je de kosten laag en kun je dit geld op andere manieren inzetten om jouw bedrijf te laten groeien. Zoek je de beste webhosting voor jouw bedrijf tegen een lage prijs? Lees dan snel meer!

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App

Inhoud

Wat is webhosting?

Wil je een website beginnen, dan is het belangrijk om te weten wat webhosting is. Kortgezegd is webhosting het huren van een stukje ruimte op een server, waar je je website kunt opslaan. Dankzij de server (een computer die dag en nacht internetverbinding heeft) wordt het mogelijk voor mensen om jouw website te bezoeken. Zo’n server wordt aangeboden door een webhosting provider. Iedereen die een eigen website heeft of die er één wilt maken, krijgt daarom met webhosting te maken. 

Steeds wanneer iemand jouw website bekijkt, de teksten leest, door de foto’s scrolt, enzovoort, worden er gegevens van en naar de server verstuurt. Hoeveel teksten en foto’s je op je website kunt zetten, wordt bepaald door de diskruimte. Hoeveel gegevens er in totaal heen en weer gestuurd kunnen worden tussen jouw website en de server, wordt bepaald door de bandbreedte. 

Toch is webhosting niet alleen het stukje ruimte op een server. Het omvat ook het bekijken van je websitestatistieken, gebruikmaken van bepaalde webapplicaties en het aanmaken van één of meerdere e-mailaccount(s). Een domeinnaam, zoals www.voorbeeld.nl of een professioneel e-mailadres, zoals info@voorbeeld.com, worden dus ook mogelijk gemaakt door middel van webhosting. Alle e-mails die verstuurd worden naar jouw professionele e-mailadres, worden opgeslagen op de server van je webhostingprovider. 

website

Welke soorten webhosting zijn er?

Er zijn verschillende soorten webhosting om uit te kiezen wanneer je een website begint.

WordPress hosting

Maak je een website via WordPress, dan is WordPress hosting een goede keuze. Op die manier wordt de laadtijd van je website sneller en is je website goed beschermd. Zijn er nieuwe updates, dan worden deze automatisch uitgevoerd. Wel zo gemakkelijk! Het fijne aan WordPress is dat het zowel voor beginners als ervaren gebruikers bedoeld is. Je kunt op een goedkope manier veel doen met je website en er zijn heel veel (gratis) plugins beschikbaar waarvan je gebruik kunt maken.

–> Zelf een website maken in WordPress? Creeer je online thuisbasis‘ is mijn praktische, complete doe-het-zelf training waar je stap voor stap je eigen website opbouwt.

Shared webhosting

Dit is een gedeelde hosting, waarbij je de servercapaciteit deelt met andere mensen/websites. Heb je weinig of geen technische kennis en geen tijd om je eigen server te onderhouden en te updaten en wil je webhosting goedkoop gebruiken? Dan is dit een goede keuze. De gedeelde capaciteit leidt namelijk tot een lagere prijs.

Weet wel dat wanneer een website op de gedeelde server aangevallen wordt, ook de prestaties van jouw website beïnvloed kunnen worden.

Bovendien is de opslag vrij beperkt. Heb je een uitgebreide webshop en wil je foto’s van goede kwaliteit plaatsen, dan is shared webhosting niet de beste keuze. Ga dan liever voor VPS-hosting. 

VPS-hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Dit is het hosten van websites en applicaties op een server die je met niemand deelt. Je hebt in dit geval de volledige controle en capaciteit. Dit is ideaal voor mensen die vrijheid willen, geen beperkingen willen van een hostingpakket en die meerdere websites willen beheren. Ook heb je in dit geval minder last van het verbruik van anderen en kun je hosting aanbieden onder je eigen naam.  Een nadeel is dat je zonder de juiste kennis en vaardigheden niet zelf een server kunt beheren. Je zal je er daarom extra goed in moeten verdiepen of dit werk moeten uitbesteden aan iemand die er wel in gespecialiseerd is. 

Reseller hosting

Wil je zelf webhosting verkopen aan je klanten, heb je technische kennis en wil je meerdere websites hosten als ondernemer?

Reseller hosting houdt in dat je hostingdiensten beheert en doorverkoopt onder je eigen naam.

Je bent zelf de verantwoordelijke voor de technische support, maar niet voor het onderhoud van een bepaald platform. Hier tegenover staat dat je mooie kortingen kunt krijgen.

Een nadeel van reseller hosting is dat het relatief duur is (duurder dan shared hosting), maar die kosten kun je compenseren wanneer je voldoende klanten hebt. 

Welke variant kies je?

Heb je niet veel bezoekers (particulieren of kleine bedrijven), ga dan voor shared webhosting. Wil je een website met maximale prestaties (professionele webshops en bedrijven) ga dan voor VPS-hosting. Wil je zelf geld verdienen met het verkopen van webhosting, dan is reseller hosting iets voor jou. 

webhosting voor bedrijven

Waarom webhosting voor bedrijven? 

Is het nu per se nodig om webhosting voor bedrijven aan te schaffen of kun je ook bij je eigen internetprovider een website starten? Dit laatste is inderdaad mogelijk, alleen heb je in dat geval niet veel opties. Je bent beperkter dan wanneer je je website via een webhostingprovider zoals iXL Hosting opzet en het gevolg is dat je weinig interactie met bezoekers kunt uitlokken. 

Webhosting bedrijven maken daarentegen meer mogelijk. Denk hierbij ook aan een eigen domeinnaam (of meerdere) en professionele e-mailadressen. Bij webhosting bedrijven krijg je daarom een compleet pakket, waar je op de lange termijn veel meer aan hebt.

Zeker wanneer je van plan bent om te groeien met je bedrijf en website, kun je beter direct voor het echte werk gaan. Zo voorkom je dat je over een tijd alles alsnog moet (laten) omzetten van je internetprovider naar een webhostingprovider. 

Webhosting goedkoop: doen of niet? 


Het volgende wat je jezelf zou moeten afvragen wanneer je een website begint, is of webhosting goedkoop moet zijn voor jou.

Soms is goedkoop duurkoop. Is dat misschien ook het geval wanneer je voor een langere periode gebruik wilt maken van webhosting?

Zoals hierboven uitgelegd is, is het omzetten van je website van een internetprovider naar een hostingprovider uiteindelijk veel werk.

Dat geldt ook voor het omzetten van je website van de ene (goedkope) webhostingprovider naar de andere (kwalitatief hoogwaardige) variant. Daarom is het verstandig om na te denken of je niet beter direct iets meer kunt betalen.

De prijzen van websitehosting kunnen erg verschillen. Zo zijn er al pakketten vanaf €5 per maand, maar met pakketten van €10-15 per maand heb je al veel meer mogelijkheden.

Welke prijs geschikt is voor jouw website, hangt af van je wensen en voorkeuren. Dat kan alleen jij bepalen. 

Groene webhosting

Om je een compleet beeld te geven van de webhostingmogelijkheden, vertellen we je ook graag iets over groene webhosting bedrijven.

Dit zijn bedrijven die aan duurzame webhosting doen. Zoals je je misschien kunt voorstellen verbruikt een server veel stroom en moet deze gekoeld en beveiligd worden.

Een datacentrum (waar servers opgeslagen zijn) verbruikt helemaal veel stroom. Als een datacentrum op groene stroom overstapt, maakt het minder impact op het milieu en kan het duurzamer te werk gaan.

Kies je voor groene webhosting voor je website, dan draag je je steentje bij en help je onder andere klimaatverandering tegen te gaan.

Wie verantwoord leeft, vindt groene webhosting daarom vast en zeker interessant. 

De beste webhosting voor bedrijven 

Maar wat is nu de beste webhosting voor bedrijven? De goedkoopste optie is niet altijd de beste optie. Bedenk ook of het belangrijk is of je webhost in Nederland zit, voor ondersteuning en vanwege AVG bijvoorbeeld. Vergelijk webhosting providers, voordat je een keuze maakt.

Ben je op zoek naar de beste webhosting voor bedrijven, dan wil je kwalitatief hoogwaardige hosting ontvangen. Dat lukt helaas niet altijd voor een paar euro per maand. Gelukkig zijn er webhosting bedrijven die zich hierin specialiseren, zoals iXL Hosting, een 100% Nederlands bedrijf dat ook groen is.

Belangrijk bij webhosting: vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Alleen zo maak je een keuze die het beste past bij jou en je bedrijf/website. En wees niet bang om te investeren. Als ondernemer moet je vaak eerst geld investeren, voordat je winst maakt.

Zorg je voor een goede website die geloofwaardig en professioneel overkomt én die een hoogwaardige gebruikerservaring biedt? Dan is de kans dat je snel en veel omzet maakt direct vele malen groter. 

iXL Hosting

iXL Hosting is een premium hostingprovider die flexibele doorgroeimogelijkheden biedt aan bedrijven. Je start misschien nog klein, maar wanneer je bedrijf én website uiteindelijk groter worden, kun je je hostingpakket gemakkelijk upgraden. Hierdoor kunnen zowel kleine organisaties als grote bedrijven ermee werken.

Je kiest voor premium wanneer je snelheid en rekenkracht wilt voor je website. iXL Hosting kan dat aanbieden, evenals een snelle SSD-opslagcapaciteit om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Bij premium hosting mag je verwachten dat er 24/7 gemonitord en beveiligd wordt en dat de omgeving continu up-to-date is, zodat je er dag en nacht op kunt vertrouwen.

Bij iXL Hosting krijg je die hoge kwaliteit, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt. 

Verder krijg je bij iXL Hosting snel antwoord op je vragen, weet ik uit ervaring. Ik hoef nooit langer dan een half uurtje te wachten als ik eens een vraag stel. En als het nodig is bel je hen of bellen ze jou. Dat persoonlijk contact is niet vanzelfsprekend. De supportgroep staat altijd voor je klaar, want tevreden klanten vindt dit hostingbedrijf heel belangrijk.

De datacenters waar ze mee werken staan in Nederland en voldoen aan de hoogste informatiebeveiligingseisen. Ze zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Er zijn drie verschillende hostingpakketten beschikbaar: basic, advanced of professional. Hoe hoger de prijs van het pakket is, hoe meer mogelijkheden er zijn voor jouw website.  

Weet je nog niet zeker welk hostingpakket past bij jouw website en bedrijf? Bekijk de video hieronder waarin ik mijn ervaringen met iXL hosting deel. Of neem dan gerust contact op met iXL Hosting.

Het bedrijf levert namelijk ook maatwerk. Je kunt aangeven wat jouw wensen en behoeften zijn en op die manier een op maat gemaakt pakket met eventuele uitbreidingen aanschaffen. Dát is wat je mag verwachten van premium webhosting!

Handig overzicht

Interesse in andere krachtige tools om efficiënter en effectiever te ondernemen? Lees mijn uitgebreide artikel over efficiënter en effectiever ondernemen.

Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel
Share on email
Verstuur
Share on whatsapp
App